Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Kilpisjärvi

Tarunhohtoinen Kilpisjärvi on pieni ja elinvoimainen kylä Suomen huipulla, lähellä Norjan rajaa. Kylän kaunista järvimaisemaa hallitsevat jylhäpiirteinen Saana ja muut Suomen suurtunturit sekä Norjan puolelta pilkottavat vuorenhuiput.

Tunturien ja järvimaiseman yhdistelmä on kauneudessaan vertaansa vailla, ja Kilpisjärvellä onkin matkailtu jo 1930-luvulta lähtien.

Alue tunnetaan erityisesti vaeltajien ja luontoretkeilijöiden must-kohteena, ja se tarjoaa hyvät mahdollisuudet tutustua elämään arktisella tunturialueella kaikkina vuodenaikoina.

Kylän läheisyydestä lähtee useita patikkareittejä, joista tunnetuin on Saanan päälle kiipeävä, noin 8 kilometrin pituinen päiväreitti. Myös Mallan luonnonpuisto sekä helposti saavutettavissa oleva Tsahkal-järvi ovat herkkua päiväretkeilijälle. Pitkien vaellusten ystäville Kilpisjärvi on paikka, josta pääsee lähtemään Haltille ja Kalottireitille.

Kylällä sijaitsevan Kilpisjärven luontokeskuksen pysyvä näyttely, Skandien laidalla, kertoo alueen luonnosta ja Kilpisjärven asukkaista. Kilpisjärvi on poronhoitoaluetta kuten koko Enontekiö, ja talvella pääsee parhaiten tutustumaan poronhoitoon porotilavierailuilla. Malla-laiva on mukava tapa päästä katsomaan tunturimaisemia vesiltä käsin ja käydä vierailemassa Kolmen valtakunnan rajapyykki, eli paikassa, jossa Suomen, Ruotsin ja Norjan valtakuntien rajat kohtaavat.

Talvella olosuhteet ovat arktiset mutta hätkähdyttävän kauniit. Kaamosaikaan aurinkoa ei paljoa näy, ja siksi Kilpisjärvi onkin Suomen parhaita paikkoja revontulten katseluun. Valkeina hohtavat lumikentät kutsuvat pitkille ja tunnelmallisille tunturi- ja murtomaahiihtoretkille, vapaalaskemaan sekä moottorikelkkaretkille.

Kilpisjärven kylässä on kattava majoitustarjonta, valinnanvaraa on mökeistä esklusiivisiin igluihin. Sesonkeina saatavilla on laadukasta ravintolaruokaa ja hämmästyttävän hyvin varusteltu ruokakauppa palvelee ympäri vuoden.

Jäämeren rantaan on Kilpisjärveltä vain noin 50 kilometria. Samaan reissuun on siis helppo yhdistää myös käynti Norjan puolella jylhistä vuoristaan tunnetulla Lyngenfjordin alueella.

Eipä ole ihme että Kilpisjärveen on helppo rakastua, se kannattaa nähdä jokaisena vuodenaikana!

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Luonto- ja käyntikohteet Kilpisjärvellä

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Opastetut retket

Enontekiö on kuuluisa laajoista erämaa-alueistaan, joilla retkeily vaatii osaamista, kokemusta ja valmistautumista.

Opastetut retket

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta