Kalottireitti

Kalottireitti on yksi Lapin tunnetuimpia pitkiä reittejä. Sen kokonaispituus on 800 km, mutta sitä voi hyvin kulkea myös osissa. Kalottireitin päätepisteet ovat pohjoisessa Norjan Kautokeinossa, etelässä Norjan Sulitjelmassa ja Ruotsin Kvikkjokkissa. Reitti on myös osa eurooppalaisesta vaellusreitistä E1, joka alkaa Sisiliasta.

Noin 70 km reitistä sijaitsee Suomen puolella, ja usein Haltille vaelletaan sitä pitkin.

Enontekiöllä reitti kulkee Mallan Luonnonpuiston ja Käsivarren erämaaalueen halki. Reitin varrelle jäävät myös Reisan kansallispuisto Norjassa ja Abisko Ruotsissa. Suosittuja etappeja ovat mm. Kilpisjärvi- Kautokeino ja Kilpisjärvi-Abisko.

Reitillä pääsee ihailemaan monipuolista tunturiluontoa kolmen maan alueella. Matkan varrella näkee tunturiylänköjä, vesiputouksia, jäätiköitä sekä ainutlaatuista tunturiluontoa.

Reitin käveleminen vaatii kokemusta vaeltamisesta sekä hyvää valmistautumista kaikenlaisiin olosuhteisiin. Suositeltava ajankohta reitille on heinäkuun alusta syyskuun puoleen väliin. Reitti kulkee poronhoitoalueella.

Ohjeita vastuulliseen vaeltamiseen löydät tästä

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Opastetut retket

Enontekiö on kuuluisa laajoista erämaa-alueistaan, joilla retkeily vaatii osaamista, kokemusta ja valmistautumista.

Opastetut retket

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta