Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Tapahtumat

Sukella sisään paikalliseen elämään ja kulttuuriin Enontekiöllä pidettävien tapahtumien kautta. Vuosittaiset suurtapahtumat löydät alta.

Kunnan tapahtumakalenterista löydät lisää mielenkiintoista menoa lomallesi.

Vuosittaiset päätapahtumamme

Merkkaa muistiin ja varaa samalle ajalle vähän pidempikin pohjoisen loma. 

Väärtipäivät

Väärtipäivät

Enontekiön kotiseutu- ja mökkiläistapahtuma, joka järjestetään elo-syyskuussa. Päivien aikana esitellään kunnan palveluita sekä monenlaista osaamista Enontekiöltä. Ohjelmaan kuuluu markkinat ja erilaisia kulttuuririentoja. Myös lapsille ja nuorille on oma ohjelmansa.

Hetan Marianpäivät

Marianpäivät on saamelaisille tärkeä tapahtuma, jonka perinne on alkanut jo 1500-luvulla. Tapahtuma kokoaa osallistujia ja esiintyjiä eripuolelta saamelaisaluetta. Ohjelmassa on mm. käsityömarkkinat, erilaisia kulttuuriesityksiä sekä suopunginheitto kilpailu. Tapahtuman järjestelyistä vastaa paikallinen saamelaisyhdistys Johhti Sápmelaččat ry.

Hetan Marianpäivät​

Hetan musiikkipäivät

Hetan musiikkipäivät

Musiikin ja pohjoisen luonnon ainutlaatuinen yhdistelmä, Hetan Musiikkipäivät, tarjoaa korkeatasoisia kulttuurielämyksiä Enontekiöllä ja Pohjois-Kalotilla. Esitykset tuodaan lähelle kuulijaa, oli konserttipaikkana sitten autiotupa tai kirkko. Pääsiäisviikolle ajoittuva festivaali on EU:n pohjoisin kirkko- ja klassisen musiikin tapahtuma. Alueen kulttuuria elävöitetään konserteilla myös muina vuodenaikoina.

Lapponia-hiihto

Vuodesta 1978 järjestetyn Lapponia-hiihdon puoli- ja pitkät matkat tarjoavat haasteita kunto-, kestävyys- ja kilpahiihtäjille Tunturi-Lapin upeissa maisemissa. Kuninkuusmatkat hiihdetään Enontekiön Hetasta ja Yli-Kyröstä Pallaksen kautta Olokselle.

Lapponia-hiihto

Enontekiön pilkkiviikko

Enontekiön pilkkiviikko

Pilkkiminen on suosittu ajanviete Enontekiöllä ja kylien omista kilpailuista on syntynyt Enontekiön pilkkiviikko joka pidetään aina huhtikuun lopulla. Kisojen järjestäjinä toimivat erilaiset yhdistykset kyläyhdistyksistä metsästysseuroihin. 

Vain 2 kalaa- pilkkitapahtuma

Kilpisjärvellä onnistuu pilkkikisojen järjestäminen toukokuussakin, sillä jäät lähtevät vasta kesäkuussa. Pilkkiminen on suosittu harrastus Enontekiöllä, mutta tähän hauskasta tunnelmasta tunnettuun tapahtumaan tullaan kauempaakin.

Vain 2 kalaa- pilkkitapahtuma toukokuussa

Kilpisjärven liikuntajuhannus

Kilpisjärven liikuntajuhannus​

Perinteisesti kesän Kilpisjärvellä aloittaa, mikäpä muukaan kuin hiihtokilpailu!
Liikuntajuhannuksen ohjelmaan kuuluu Kilpis-pisterastit, Saanan vuorijuoksu sekä Kilpisjärven juhannushiihto, joka järjestetään tänä vuonna 78. kerran. Asiaan kuuluu tietysti myös juhannuskokko.

NUTS Ylläs-Pallas ja
NUTS 300
12.–13.7.2024

Yksi Suomen suosituimmista pitkän matkan kestävyysurheilutapahtumista kerää hurjapäisimmät ultrajuoksijat Enontekiölle. NUTS300 -ultrajuoksu kulkee läpi Pöyrisjärven erämaan ja Pallas-Yllästunturin kansallispuiston. NUTS Ylläs-Pallas -juoksutapahtuman 160 ja 66 kilometrin sarjojen lähtö on Hetassa.

NUTS ultrajuoksu