Tapahtumat

Sukella sisään paikalliseen elämään ja kulttuuriin Enontekiöllä pidettävien tapahtumien kautta. Nappaa kalenterista mielenkiintoista menoa lomallesi.

Vuosittaiset päätapahtumamme

Merkkaa muistiin ja varaa samalle ajalle vähän pidempikin pohjoisen loma. 

Lapponia-hiihto

Lapponia-hiihto
11.-14.4.2023

Vuodesta 1978 järjestetyn Lapponia-hiihdon puoli- ja pitkät matkat tarjoavat haasteita kunto-, kestävyys- ja kilpahiihtäjille Tunturi-Lapin upeissa maisemissa. Kuninkuusmatkat hiihdetään Enontekiön Hetasta ja Yli-Kyröstä Pallaksen kautta Olokselle.

Hetan musiikkipäivät
3.- 9.4.2023

Musiikin ja pohjoisen luonnon ainutlaatuinen yhdistelmä, Hetan Musiikkipäivät, tarjoaa korkeatasoisia kulttuurielämyksiä Enontekiöllä ja Pohjois-Kalotilla. Esitykset tuodaan lähelle kuulijaa, oli konserttipaikkana sitten autiotupa tai kirkko. Pääsiäisviikolle ajoittuva festivaali on EU:n pohjoisin kirkko- ja klassisen musiikin tapahtuma. Alueen kulttuuria elävöitetään konserteilla myös muina vuodenaikoina.

Hetan musiikkipäivät

Vain 2 kalaa- pilkkitapahtuma toukokuussa

Vain 2 kalaa- pilkkitapahtuma 5.-7.5.2023

Kilpisjärvellä onnistuu pilkkikisojen järjestäminen toukokuussakin, sillä jäät lähtevät vasta kesäkuussa. Pilkkiminen on suosittu harrastus Enontekiöllä, mutta tähän hauskasta tunnelmasta tunnettuun tapahtumaan tullaan kauempaakin.

Hetan Marianpäivät

Marianpäivät on saamelaisille tärkeä tapahtuma, jonka perinne on alkanut jo 1500-luvulla. Tapahtuma kokoaa osallistujia ja esiintyjiä eripuolelta saamelaisaluetta. Ohjelmassa on mm. käsityömarkkinat, erilaisia kulttuuriesityksiä sekä suopunginheitto kilpailu. Tapahtuman järjestelyistä vastaa paikallinen saamelaisyhdistys Johhti Sápmelaččat ry.

Hetan Marianpäivät​

Enontekiön pilkkiviikko

Enontekiön pilkkiviikko 17.-23.4.2023

Pilkkiminen on suosittu ajanviete Enontekiöllä ja kylien omista kilpailuista on syntynyt Enontekiön pilkkiviikko joka pidetään aina huhtikuun lopulla. Kisojen järjestäjinä toimivat erilaiset yhdistykset kyläyhdistyksistä metsästysseuroihin.

Kilpisjärven liikuntajuhannus​

Perinteisesti kesän Kilpisjärvellä aloittaa, mikäpä muukaan kuin hiihtokilpailu!
Liikuntajuhannuksen ohjelmaan kuuluu tunturisuunnistus, Saanan saapassankari -kisa, Saanan vuorijuoksu sekä Kilpisjärven juhannushiihto, joka on järjestetty jo 70 kertaa. Asiaan kuuluu myös juhannuskokko sekä erilaiset iltaohjelmat.

Kilpisjärven liikuntajuhannus

NUTS ultrajuoksu ja MTB

NUTS Ylläs-Pallas, Distance ja MTB 240 7.-8.7.2023

Yksi Suomen suosituimmista pitkän matkan kestävyysurheilutapahtumista kerää hurjapäisimmät ultrajuoksijat ja maastopyöräilijät Enontekiölle. NUTS Distance 300 -ultrajuoksu ja MTB 240 -pyöräilykisa kulkevat läpi Pöyrisjärven erämaan ja Pallas-Yllästunturin kansallispuiston. NUTS Ylläs-Pallas -juoksutapahtuman 160 ja 66 kilometrin sarjojen lähtö on Hetassa.

Väärtipäivät

Enontekiön kotiseutu- ja mökkiläistapahtuma, joka järjestetään elo-syyskuussa. Päivien aikana esitellään kunnan palveluita sekä monenlaista osaamista Enontekiöltä. Ohjelmaan kuuluu markkinat ja erilaisia kulttuuririentoja. Myös lapsille ja nuorille on oma ohjelmansa.

Väärtipäivät