Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Käsityöt ja lahjatavarat

Ota täältä mukaasi jotain, jota koskettaessasi olet jälleen Enontekiöllä.

Enontekiöllä kädentaidot kukoistavat

Matkamuistoksi kannattaa ostaa paikallista taidokasta käsityötä ja pohjoisia herkkuja.

Meillä tehdään perinteisiä käsitöitä, kuten koruja hopeasta tai poronluusta, kestäviä kuksia ja puukkoja, mutta myös modernimpaa käsityötä, joka sekin ammentaa paikallisesta kulttuurista ja ympäristöstä.

Niiden lisäksi arktisista marjoista keitetyt hillot tai poronliha ovat makunystyröitä helliviä, varmasti arvostettuja tuliaisia tunturien maasta.

Käsitöitä ja paikallisia tuotteita on myynnissä käsityöläisten omissa myymälöissä, luontokeskuksissa ja majoitusyrityksissä.

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Käsityömyymälät

Aitoja ja paikallisesti valmistettuja tuotteita löydät seuraavista kaupoista ja käyntikohteista

Hetan kota

Lomakylä | Hetta

Hetan Kota tarjoaa kodinomaista ja yksilöllistä majoitusta erilaisille ryhmille, perheille ja kaveriporukoille Hetan kylän läheisyydessä Ounasjärven rannalla ja Ounasjoen lähtöpisteessä. Täällä olet kansallispuistojen ja erämaa-alueiden keskellä, Hetta-Pallas vaellusreitin ja hiihtolatujen vieressä. Suomen vanhimman kansallispuiston – Pallas-Yllästunturin - lisäksi reilun tunnin ajomatkan päästä löytyvät kolme muuta kansallispuistoa: Lemmenjoki sekä Øvre Anárjohka ja Reisa Norjan puolella.

Ounastie 583, Hetta

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Erämaakota Oy

Varaosa- ja tarvikemyynti, kahvila, erä- ja kalastustarvikkeet, posti, MH ym. | Hetta

IKH-myymälä ja kahvila, matkamuistomyymälä, retkeily- ja kalastustarvikkeet. Ohessa postin, matkahuollon ja DB Schenkerin palvelut

Ounastie 60, Hetta

Mariellen Vaatehuone

Vaatteiden ja asusteiden vähittäiskauppa, graafinen suunnittelu | Hetta

Mariellen Vaatehuone tarjoaa laadukkaita vaatteita ja asusteita koko perheelle ympärivuotiseen tarpeeseen. Valikoimassamme on tuotteita naisille, miehille sekä lapsille ja kokovalikoima on erittäin kattava. Saat liikkeessämme asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua, olemme täällä sinua varten! Lisäksi tarjoamme graafisen suunnittelun tuotteita ja palvelupaketteja, kauttamme saat yrityksellesi mainokset, logot, brändisuunnittelun ja verkkosivustot. Ota rohkeasti yhteyttä!

Ruijantie 15, Hetta

Yrityksen verkkosivut

Kyrön loma

Caravan- ja leirintäalue | Kyrö

Erinomainen kohde vaativallekin matkaajalle Pallastunturijonon kupeessa hyvien reitti- ja latuverkostojen vieressä.

Porosaivontie 25, Raattama

Yrityksen verkkokauppa

Tundrada

Käsityömyymälä | Hetta

Tundrada valmistaa uniikkeja maalauksia pääasiassa poronsarvesta. Tuotevalikoimaan kuuluvat niin avaimenperät, seinäkoukut, riipukset ja lemmikkien nimikyltit kuin myös suuret maalaukset ja lemmikkien muotokuvat kankaalle. Tundara ottaa vastaan myös tilaustöitä. Tuotteet ovat saatavilla yrityksen verkkokaupasta ympäri vuoden. Studio on avoinna asiakkaille joulukuusta maaliskuuhun, tai pyynnöstä.

Ounastie 257, Hetta

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Koru Laakso

Koruliike ja Hetta-Pallas kuljetukset | Hetta

Koru- ja käsityöliike ja kahvila Hetan keskustassa. Valmistamme liikkeessämme perinteisiä Lapin koruja käsityöperinteitä kunnioittaen. Myös Hetta-Pallas autonsiirtopalvelu sekä venekuljetukset!

Riekontie 1, Hetta

Yrityksen verkkosivut

Hotelli Jussan Tupa

Hotelli- ja ravintolapalvelut | Hetta

Hotelli Jussan Tupa on viihtyisä ja vieraanvarainen hotelli keskellä Enontekiön kuntakeskusta, Hettaa.

Ounastie 140, Hetta

Yrityksen verkkosivut

Tunturikeskus Galdotieva

Lomakylä, huoltoasema | Palojärvi

Tunturikeskus Galdotieva on pieni ja kotoisa vapaa-ajan viettopaikka aivan Norjan rajan tuntumassa. Tunnelmallinen mökkimajoitus tunturimaisemalla ja rantasauna takaavat rentouttavan ja viihtyisän yöpymisen. Huoltoasema, kauppa ja ravintola herkkuineen tarjoilee monipuolisesti kaikille jotain. Lemmikit ovat myös tervetulleita!

Ruijantie 2605, Palojärvi

Yrityksen verkkosivut

Hotelli Hetan Majatalo

Majoitus, ravitsemus, matkailu, kuntosali, kokoustilat, välinevuokraus | Hetta

Hotelli HETAN MAJATALO on kestinnyt vieraitaan sydämellä ja ammattitaidolla jo vuodesta 1924 Enontekiön kuntakeskuksen Hetan keskustassa nyt jo neljännessä sukupolvessa. Lapin vanhin matkailun perheyritys tarjoaa viihtyisää ja kodikasta sekä hotelli- että majatalotasoista majoitusta ja maankuulun noutopöydän. Lisäpalveluina ovat mm. päivittäin lämpiävät saunat, ilmainen kuntosali, kota, minikirjasto-leikkipaikka, kokoustila... Lämpimästi tervetuloa vieraaksemme ja viihtymään!

Riekontie 8, Hetta

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Hetta Silver

Hopeapaja ja käsityömyymälä | Hetta

Enontekiön vanhin hopeapaja. Käsitöiden erikoisliike. Yksityinen kotiseutumuseo.

Ruijantie 15, Hetta

Yrityksen verkkosivut

Katjamaarit

Käsityöt, vaatteiden ompelu ja korjaus | Hetta

Käsitöiden moniosaaja. Uniikkeja itsesuunnittelemia neuleita tilauksesta ja valmiina mallistona. Vaatteiden ompelu ja korjauspalvelu. katjamaarit77@gmail.com

Kaijantie 9, Hetta

Kilpisjärven Retkeilykeskus

Lomakeskus | Kilpisjärvi

Kilpisjärven Retkeilykeskus on palvellut alueen retkeilijöitä ja hiihtäjiä jo vuodesta 1937. Meillä majoitut mukavasti alueen suosituimpien retkeilyreittien vierellä, aivan Saanan juurella. Ravintolastamme on huikeat näköalat kohti kirkasvetistä Kilpisjärveä. Gift shopista löydät retkeilyvälineiden lisäksi laajan valikoiman matkamuistoja sekä kirjoja. Välinevuokraamostamme löytyy tunturisuksia, ahkioita, liukulumikenkiä sekä lumikenkiä. Lämpimästi tervetuloa!

Käsivarrentie 14663, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Lapland Hotels Hetta

Hotelli- ja ravintola | Hetta

Rauhallinen kokoustajien ja luontoaktiviteetteja harrastavien suosima hotelli sijaitsee Hetassa, Ounasjärven rannalla. Hotellissa on 49 majoitusvaihtoehtoa hotellihuoneista lomahuoneistoihin, saunaosasto ja uima-allas. Ravintola (140 asiakaspaikkaa), auditorio (kapasiteetti 74 henkilöä), kabinetti, tilaussauna, uimaranta, sähköautojen latauspiste.

Ounastie 281, Hetta

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Haluaisitko tietää lisää elämästä Käsivarren Lapissa?

Tutustu kulttuuriin, perinteisiin ja tarinoihin ja syvennä tietämystäsi pohjoisesta

Kulttuuri & perinteet

Kulttuuri & perinteet

Enontekiöläistä kulttuuria ei ole ilman enontekiöläistä luontoa. Luontaistalous, paimentolaiskulttuuri ja saamelainen elämäntapa näkyvät Enontekiön arjessa ja perinteissä. 

Tarinat

Tutustu tarinoihin, joita kertovat enontekiöläiset ja Enontekiön kävijät ja kurkkaa sisälle Käsivarren Lapin elämään.

Tarinat