Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Talvipyöräilyreitit

Fatbiken renkaat rullaavat kevyesti järven jäällä kohti saaren rannassa odottavaa nuotiopaikkaa. Monet Enontekiön talvireiteistä ovat myös pyöräilijöiden käytettävissä.

Hetan, Kilpisjärven ja Yli-Kyrön laduilla ja muilla tallautuneilla urilla saa ajaa myös fatbikella

Ole kuitenkin huomaavainen hiihtäjiä kohtaan – periaate on, että pyöräilijä väistää aina hiihtäjää. Vältä myös rikkomasta latu-uria.

Huomioi retkelläsi sääolosuhteet. Keväisin hankikannon aikaan fatbikella pääsee lähes minne vaan, mutta alkutalvesta ja lumisateiden jälkeen reitit voivat olla upottavia ja eteneminen hidasta.

Virallisilla kelkkareiteillä pyöräily on kielletty.

Lue lisää talvireiteistä:

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Suositellut reitit

Aurinkokeino Hetassa 17 km

Aurinkokeino
Hetassa 17 km

Ounasjärven jäällä kiertelevä reitti palvelee kaikenlaisia kulkijoita hiihtäjistä potkukelkkailijoihin ja kävelijöistä pyöräilijöihin. Reitin varrella on mahdollisuus poiketa Perukanvuoman tai Karjalansaaren tulipaikoille tai Hetan kodan latukahvilaan. Reitille pääsee useista kohdista Hetan kylältä, esimerkiksi venesatamasta tai Tunturi-Lapin luontokeskukselta.

Pyhäkeron talvipolku Hetassa 17 km

Talvipolku vie Ounasjärven yli Pyhäkeron autiotuvalle. Tuvalla voit pitää evästauon tai leiriytyä sinne yöksi. Kevättalvisin tuvan yhteydessä on latukahvila. Reitti on korkeuserojen vuoksi keskivaativa. Reitille pääsee useista kohdista Hetan kylältä, esimerkiksi venesatamasta tai Tunturi-Lapin luontokeskukselta. 

Pyhäkeron talvipolku Hetassa 17 km

Käsivarren erämaan talvireitti Kilpisjärvellä 16-110 km

Käsivarren erämaan talvireitti Kilpisjärvellä 16-110 km

Vaativa erämaareitti mukailee Kalottireittiä aina Haltin juurelle asti. Kelkalla ajettu huoltoura on sääolosuhteista riippuen välillä kantavampi, ja välillä upottavampi. Reitti on merkitty risuilla maastoon ja sen varrella on useita autiotupia, joissa voi pitää tauon tai leiriytyä yöksi. Reittiä suositellaan vain kokeneille erätaitoisille pyöräilijöille. Vaivannäkö palkitsee kuitenkin huikeilla avotunturimaisemilla. Reitti lähtee Kilpisjärven luontokeskukselta.

Talvinen pyöräseikkailu paikallisen oppaan kanssa

Enontekiöläiset eräoppaat tuntevat alueen parhaat talvipyöräreitit ja auttavat sinua varusteiden kanssa.

Kilpissafarit

Ohjelmapalvelut & välinevuokraus | Kilpisjärvi

Kilpissafarit tarjoaa matkailijoille ikimuistoisia elämyksiä ja kestävää matkailua Kilpisjärven tuntureilla ja kolmen valtakunnan alueella.

Tsahkalluoktantie 14, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Vilu Arctic Experience

Aktiviteetit & Glamping | Hetta

Järjestämme erilasia aktiviteetteja Lapin luontoon ja erämaahan ympäri vuoden. Kaikki retkemme alkavat Hetasta. Meidän erikoismajoituksemme Arctic Nature Glamping on luksusteltta omassa rauhassa perinteisillä erähenkisillä mukavuuksilla. Lisäksi meiltä juonto-, dj- ja karaokepalvelut.

Tuolpajärventie 10, Vuontisjärvi

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa