Talvipyöräilyreitit

Fatbiken renkaat rullaavat kevyesti järven jäällä kohti saaren rannassa odottavaa nuotiopaikkaa. Monet Enontekiön talvireiteistä ovat myös pyöräilijöiden käytettävissä.

Hetan, Kilpisjärven ja Yli-Kyrön laduilla ja muilla tallautuneilla urilla saa ajaa myös fatbikella

Ole kuitenkin huomaavainen hiihtäjiä kohtaan – periaate on, että pyöräilijä väistää aina hiihtäjää. Vältä myös rikkomasta latu-uria.

Keväisin hankikannon aikaan fatbikella pääsee lähes minne vaan – kunhan suunnistustaidot ovat hallussa.

Virallisilla kelkkareiteillä pyöräily on kielletty.

Lue lisää talvireiteistä:

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Suositellut reitit

Aurinkokeino Hetassa 17 km

Aurinkokeino
Hetassa 17 km

Ounasjärven jäällä kiertelevä reitti palvelee kaikenlaisia kulkijoita hiihtäjistä potkukelkkailijoihin ja kävelijöistä pyöräilijöihin. Reitin varrella on mahdollisuus poiketa Perukanvuoman tai Karjalansaaren tulipaikoille tai Hetan kodan latukahvilaan. Reitille pääsee useista kohdista Hetan kylältä, esimerkiksi venesatamasta tai Tunturi-Lapin luontokeskukselta.

Pyhäkeron talvipolku Hetassa 17 km

Talvipolku vie Ounasjärven yli Pyhäkeron autiotuvalle. Tuvalla voit pitää evästauon tai leiriytyä sinne yöksi. Kevättalvisin tuvan yhteydessä on latukahvila. Reitti on korkeuserojen vuoksi keskivaativa. Reitille pääsee useista kohdista Hetan kylältä, esimerkiksi venesatamasta tai Tunturi-Lapin luontokeskukselta. 

Pyhäkeron talvipolku Hetassa 17 km

Käsivarren erämaan talvireitti Kilpisjärvellä 16-110 km

Käsivarren erämaan talvireitti Kilpisjärvellä 16-110 km

Vaativa erämaareitti mukailee Kalottireittiä aina Haltin juurelle asti. Kelkalla ajettu huoltoura on sääolosuhteista riippuen välillä kantavampi, ja välillä upottavampi. Reitti on merkitty risuilla maastoon ja sen varrella on useita autiotupia, joissa voi pitää tauon tai leiriytyä yöksi. Reittiä suositellaan vain kokeneille erätaitoisille pyöräilijöille. Vaivannäkö palkitsee kuitenkin huikeilla avotunturimaisemilla. Reitti lähtee Kilpisjärven luontokeskukselta.

Talvinen pyöräseikkailu paikallisen oppaan kanssa

Enontekiöläiset eräoppaat tuntevat alueen parhaat talvipyöräreitit ja auttavat sinua varusteiden kanssa.

Kilpissafarit

Ohjelmapalvelut & välinevuokraus | Kilpisjärvi

Kilpissafarit tarjoaa opastetut retket Käsivarren alueella paikallisten oppaiden matkassa ja vuokravälineet ikimuistoisille omatoimiretkille. Kauttamme pääset Käsivarren parhaille rautuvesille Luohtojärven kalastustukikohdalle tai yöpymään erämaassa revontulia ihastellen. Vuokraamon laajasta valikoimasta löydät muun muassa moottorikelkkoja, sähköpyöriä ja muita alueella tarvittavia retkeilyvarusteita.

Tsahkalluotkantie 14, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut

Lapland Hide

Ohjelmapalvelut ja helikopterilennot | Kilpisjärvi

Lapland Hide tarjoaa kokonaisvaltaisia erämaaelämyksiä. Korkeatasoinen eräkohde tarjoaa upeat puitteet kalastukseen, metsästykseen, eräretkeilyyn, revontulimatkailuun tai vaikkapa merkkipäivien viettoon. Osaavat oppaat, ammattikokit, tasokas majoitus ja eksoottiset kyyditykset takaavat matkailijoille ainutlaatuisen kokemuksen.

Ahmapolku 15, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut

Hetta Huskies

Huskytila | Hetta

Ainutlaatuisia ja vastuullisia elämyksiä huskien kanssa. Tutustu koiriemme elämään, osallistu huskysafarille, moottorikelkka- tai melontaretkelle. Vuokraamme lumikenkiä, suksia, e-fatbike, kajakkeja ja muita ulkoiluvälineitä. Tarjoamme myös elämyksellistä majoitusta huskytilalla.

Hetantie 211, Hetta

Yrityksen verkkosivut

Vilu Arctic Experience

Opastetut luontoretket ja Glamping

Järjestämme erilaisia luontoretkiä tuntureiden ja erämaiden ympäröimänä. Glamping-majoituksessa voit kokea Lapin luonnon viettämällä yön mukavasti luksusteltassa perinteisillä erähenkisillä mukavuuksilla.

Tuolpajärventie 10, Vuontisjärvi

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käytön. Lue lisää tietosuojastamme.