Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Luontokeskusten matkailuneuvonnasta saat parhaat neuvot retkien suunnitteluun

Hetassa sijaitsevan Tunturi-Lapin luontokeskuksen ja Kilpisjärven luontokeskuksen työntekijät tietävät reittien olosuhteet ja osaavat vinkata sinulle hienoimmat näköalat ja parhaat leiripaikat.

Tunturi-Lapin luontokeskuksen puhelinnumero: 020 639 7950
Kilpisjärven luontokeskuksen 
puhelinnumero: 020 639 7990

Luontokeskuksista saat myös muun muassa maastokäyttöön soveltuvia karttoja, kalastus- ja moottorikelkkalupia, varaustupien avaimet sekä monenlaista kirjallisuutta, retkeilytarviketta ja tuliaisia.

Enontekiön kunnan matkailuneuvonta palvelee sähköpostitse matkailu.info@enontekio.fi. Autamme sinua löytämään esimerkiksi sopivat palvelut ja yleisessä matkan suunnittelussa. Vastaamme viesteihin parin arkipäivän kuluessa.

Katso yhteystiedot ja aukioloajat

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Matkan suunnittelussa apunasi

Luontokeskusten ja yrittäjiemme paikallistuntemusten avulla löydät Enontekiön parhaat helmet. 

Tunturi-Lapin luontokeskus

Luontokeskus | Hetta

Tunturi-Lapin luontokeskuksessa asiakaspalvelumme opastaa Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ja sen hienoimmille retkeilyreiteille. Luontokeskuksen maksuton Vuovjjuš - Kulkijat -näyttely perehdyttää saamelaiskulttuuriin ja tunturiluontoon. Samalla voit vierailla vaihtuvassa taidenäyttelyssä. Järjestämme ympäri vuoden luontoiltoja ja lukuisia muita tapahtumia. Myymälästämme hankit kartat ja paikalliset tuotteet, ja voit nauttia kahvilan herkuista päivän lehtiä lukiessasi. Luontokeskus on esteetön ja sopii myös lapsiperheille.

Peuratie 15, Hetta

Yrityksen verkkosivut

Kilpisjärven luontokeskus

Luontokeskus | Kilpisjärvi

Kilpisjärven luontokeskus palvelee retkeilijöitä, matkailijoita, kalastajia ja Kalottireitin kulkijoita. Kilpisjärven luontokeskuksen pysyvä näyttely, Skandien laidalla, kertoo Mallan luonnonpuistosta, Saanan luonnonsuojelualueista ja Käsivarren erämaa-alueesta sekä Kilpisjärven asukkaista. Maastokartat, kalastus- ja moottorikelkkauraluvat, Käsivarren tupien varaukset ja avaimet ja myymälä.

Käsivarrentie 14145, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Opastetut retket

Enontekiö on kuuluisa laajoista erämaa-alueistaan, joilla retkeily vaatii osaamista, kokemusta ja valmistautumista.

Opastetut retket

Välinevuokraamot

Välinevuokraamot

Suuri seikkailu odottaa, mutta varusteet puuttuvat? Ei hätää, me autamme.

Kulttuurikohteet ja nähtävyydet

Enontekiöllä kohtaavat vanhat kulkureitit, ihmiset ja tarinat sekä erilaiset paikalliskulttuurit. Käyntikohteissamme voit tutustua Käsivarren Lapin historiaan, ihmisiin, tapoihin ja luontoon.

Kulttuurikohteet ja nähtävyydet