Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Saapuminen

Enontekiön matkakohteisiin pääset sekä julkisilla kulkuvälineillä että omalla autolla monesta suunnasta. Julkisen liikenteen yhteydet vaihtelevat sesongin mukaan. Päivitämme tätä sivua mahdollisimman ajantasaisesti, mutta varmimmat tiedot reiteistä ja aikatauluista saat suoraan liikennöitsijöiltä. Suosittelemme varmistamaan jatkoyhteydet ennen lento- tai junalippujen ostamista.

Lentäen

Enontekiötä lähellä olevia lentokenttiä ovat Kittilä, Rovaniemi, Kiiruna Ruotsissa sekä Tromssa ja Alta Norjassa. Näiltä kentiltä olet perillä Enontekiöllä parissa tunnissa vaikka vuokra-autolla hurauttamalla, linja-autolla tai kutsutaksilla.

Enontekiön Hetassa on oma lentoasema, jonne tällä hetkellä lennetään ainoastaan tilauslentoja. Kentälle on mahdollista lentää myös yksityiskoneella.

Jatkoyhteydet Enontekiölle Kittilän lentokentältä

Jatkoyhteydet Enontekiölle Rovaniemen lentokentältä

 

Junalla ja linja-autolla

Junalla pääset Enontekiölle saapumalla joko Kolariin tai Rovaniemelle. VR myy autojuna-paketteja, jolloin pääset jatkamaan yöjunasta matkaa omalla autolla. Ilman autoa saapuva voi hypätä rautatieasemalta linja-autoon tai kutsutaksiin.

Katso junayhteydet ja aikataulut VR:n sivuilta

Jatkoyhteydet Rovaniemeltä


Jatkoyhteydet Kolarista

Aikataulut & reitit

Taksit Enontekiöllä

Enontekiöllä toimii useita taksiyrittäjiä. Katso taksien sijainnit ja yhteystiedot.

Enontekiön kautta Norjaan

Enontekiön kautta kulkee myös bussiyhteyksiä Norjaan. Voit siis yhdistää samaan reissuun helposti Enontekiön ja Norjan kohteet, kuten Lyngenfjordin ja Tromssan!

Arctic Route- bussiyhteyksillä pääset talviaikaan Rovaniemeltä Kilpisjärven kautta Tromssaan. Tromssassa voit jatkaa paikallisilla yhteyksillä myös lentokentälle. Kesällä yhteyttä Rovaniemeltä Kilpisjärven kautta Tromssaan ajaa Eskelisen Lapin Linjat.

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Enontekiön lentokenttä

Enontekiön kansainvälinen lentoasema toivottaa tervetulleeksi kaikki lentäen saapuvat. 

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.

Tarinat

Tutustu tarinoihin, joita kertovat enontekiöläiset ja Enontekiön kävijät ja kurkkaa sisälle Käsivarren Lapin elämään.

Tarinat