Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Tule vähintään viikoksi

Enontekiöllä kohtaavat vanhat kulkureitit, ihmiset, tarinat ja erilaiset paikalliskulttuurit. Enontekiöläistä kulttuuria ei ole ilman enontekiöläistä luontoa. Syvennä ymmärrystäsi Käsivarren Lapin elämästä ja tutustu matkasi aikana ihmisiin, tapoihin, historiaan ja luontoon.

Kilpisjärvi

Kilpisjärvi

Tarunhohtoinen Kilpisjärvi on pieni ja elinvoimainen kylä Suomen huipulla, lähellä Norjan rajaa. Kylän kaunista järvimaisemaa hallitsevat jylhäpiirteinen Saana ja muut Suomen suurtunturit sekä Norjan puolelta pilkottavat vuorenhuiput.

Hetta

Aivan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa ja Ounasjärven rannalla sijaitseva Hetan kirkonkylä on kuuluisa paikallisesta tunnelmastaan. Enontekiön hallinnollinen keskus, Hetta, on loistava tukikohta monenlaiselle luontotekemiselle ja elämykselle.

Hetta

Kylien Enontekiö

Kylien Enontekiö

Enontekiöllä on yhteensä 26 kylää, ja niillä kaikilla on omat mielenkiintoiset piirteensä ja maisemansa. Tee kyläkierros ja tutustu tarkemmin näihin viehättäviin paikkoihin.

Historia

Enontekiöllä on asuttu esihistoriallisista ajoista asti. Elämä arktisessa ympäristössä vaatii valtakunnan rajat ylittävää yhteistyötä, sitkeyttä, huumoria, kiireettömyyttä ja välittömyyttä.

Historia

Kulttuuri & perinteet

Kulttuuri & perinteet

Enontekiöläistä kulttuuria ei ole ilman enontekiöläistä luontoa. Luontaistalous, paimentolaiskulttuuri ja saamelainen elämäntapa näkyvät Enontekiön arjessa ja perinteissä. 

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta

Enontekiön erämaa-alueet

Arktinen erämaa hurmaa ja haastaa kokeneen retkeilijän. Täällä voit kulkea päiväkausia näkemättä toista ihmistä.

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Näe & koe​

Näe & koe

Enontekiö on täynnä sellaista, mitä ei muualla Suomessa voi kokea. Viihdy luontoreiteillämme huikean kauniiden tunturimaisemien keskellä ja arktisia ilmiöitä ihastellen.

Tarinat

Tutustu tarinoihin, joita kertovat enontekiöläiset ja Enontekiön kävijät ja kurkkaa sisälle Käsivarren Lapin elämään.

Tarinat

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.