Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Kylien Enontekiö

Vaikka tunnetuimmat Enontekiön kylistä ovat Hetta ja Kilpisjärvi, niin tiesitkö, että Enontekiöllä on yhteensä 26 kylää? Kaikilla niistä on omat erityispiirteensä.

Jos haluat matkallasi pois tallatuilta poluilta, niin kannattaa suunnata vaikkapa seuraaviin:

Yli-kyrö ja Ketomella

Kittilän ja Raattaman kylän suunnasta saavuttaessa ensimmäisenä tulevat vastaan Yli-kyrö ja Ketomella. Alueelta on helppo pääsy Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reiteille. Mukavia päiväretkikohteita ovat esimerkiksi metsänvartija Justus Montellin mukaan nimetty Montellin maja, sekä kirkasvetinen Hietajärvi. Talvella alueella on laaja ja hyvin hoidettu latuverkosto, jolla saa myös pyöräillä.

Peltovuoma

Peltovuoma on Suomen pohjoisimpia maanviljelykyliä ja Enontekiön maatalousvaltaisin kylä. Se on perustettu soiden ympäröimälle alueelle upeiden tunturimaisemien lomaan. Kylä on hyvä esimerkki sodan jälkeisen kauden rakentamisesta.

Vuontisjärvi

Vuontisjärven kylän maisemaa hallitsee vaikuttava Hietamella. Kyseessä on valokuvauksellinen hiekkaseinämä, jonka huipulla kasvaa yksinäinen mänty. Myös näköala mellan päältä on upea.

Karesuvanto

Karesuvanto on todellinen rajakylä. Ruotsin puolella sijaitsee Karesuando -niminen kylä. Kylästä voi kiivetä Lavivaaralle, josta on komeat näkymät Tarvantovaaran erämaahan. Reitti jatkuu Syväjärven autiotuvalle. Polkua voi kulkea jalan tai maastopyörällä.

Näkkälä

Näkkälä on saamelaiskylä kauniin, tunturien ympäröimän Näkkäläjärven rannalla. Näkkälästä lähtee Pöyrisjärvelle mönkijäura, jota voi kulkea kävellen tai polkupyörällä.

Leppäjärvi

Leppäjärvi sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä Norjan rajasta. Kylän kohdalla menee havupuuraja ja maisema muuttuu pohjoiseen ajettaessa. Kylän pohjoispuolella seisoo Liankivaara, jonka huipulle voi kavuta ihailemaan maisemia.

Ehkä haluat viipyä pidempään? Monissa kylissä on tarjolla myös majoitusta rauhaa ja hiljaisuutta kaipaaville.

Bongaa kaikki Enontekiön kylät

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Opastetut retket

Enontekiö on kuuluisa laajoista erämaa-alueistaan, joilla retkeily vaatii osaamista, kokemusta ja valmistautumista.

Opastetut retket

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta