Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Kilpisjärven luontokeskus

Kilpisjärven luontokeskus palvelee retkeilijöitä, matkailijoita, kalastajia ja Kalottireitin kulkijoita.

Luontokeskuksesta saa tietoa Mallan luonnonpuistosta, Kilpisjärven alueesta, Saanan luonnonsuojelualueista, Kalottireitistä ja Käsivarren erämaa-alueesta, Ruotsin ja Norjan lähialueiden retkeilypalveluista, kalastuksesta sekä yhteistyöyrittäjien palveluista.

Kilpisjärven luontokeskuksen pysyvä näyttely Skandien laidalla kertoo tunturiluonnosta, alueen erikoisesta geologiasta ja eläimistöstä. Näyttelyssä pääsee tutustumaan myös Kilpisjärven kylän asukkaisiin ja Haltin yhteistyöalueeseen.

Myytävänä karttoja Käsivarresta sekä Ruotsin ja Norjan lähialueilta, kirjoja, lappilaisia käsitöitä ja muita tuliaisia. Luontokeskuksesta saa tietoa alueen autio- ja varaustuvista, tehdä varauksia ja noutaa avaimia sekä hankkia kalastus- ja uralupia.

Aukioloajat

Avoinna sesonkiaikoina. Vapaa pääsy.

Yhteystiedot

Käsivarrentie 14145, 99490 Kilpisjärvi
+358 206 39 7990
kilpisjarvi@metsa.fi
Kilpisjärven luontokeskus

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Enontekiön reitit​

Enontekiön reitit

Koe pohjoisten reittien lumo sinulle mieluisimmalla tavalla: kävellen, hiihtäen, meloen tai maastopyörän selässä.

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.