Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Saana

Kilpisjärven kylän kupeessa kohoava jylhälinjainen Saanatunturi on Enontekiölle saapuvan must-retkikohde. Tunturin huipulle kapuaminen on haastava, mutta palkitseva urakka.

Muinoin Saanan hengille pidettiin palvontamenoja riistaonnen turvaamiseksi. Pyhät tunturit vetävät ihmisen hiljaiseksi nykyäänkin.

Saanan huipulle 1029 metrin korkeuteen vie merkitty polku, joka lähtee Mallan luonnonpuiston pysäköintialueelta. Reitin varrella, noin kilometrin päässä Mallan pysäköintialueelta sijaitsee Saanan kota. Takaisin palataan samaa reittiä. Reitin pituus on 8 km.

Merkityillä poluilla saa retkeillä vapaasti, mutta Saanan luonnonsuojelualueelle meneminen on kielletty 15.5.–1.9. Retkelläsi voit nähdä yllätyksen karussa ympäristössä – jonkin monista Saanan harvinaisista perhoslajeista.

Ohjeita vastuulliseen retkeilyyn löydät tästä

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Enontekiön reitit​

Enontekiön reitit

Koe pohjoisten reittien lumo sinulle mieluisimmalla tavalla: kävellen, hiihtäen, meloen tai maastopyörän selässä.

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.