Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Kolmen valtakunnan rajapyykki

Kolmen valtakunnan rajapyykki seisoo Mallan luonnonpuistossa keinotekoisella saarella Koltapahtajärvessä. Rajapyykillä kohtaavat Suomen, Ruotsin ja Norjan rajat.

Alun perin rajapyykki pystytettiin vuonna 1897 kivistä rakennettuna.

Perimätiedon mukaan työmiehet kantoivat kiviä viikon, ennen kuin rakennelma oli valmis. Merkki ei kuitenkaan kestänyt kevätjäiden myllerrystä. Vuonna 1926 tehtiin nykyinen, betoninen pyykki.

Kesäisin rajapyykille pääsee Kilpisjärven kylästä Koltalahteen kulkevalla Malla-laivalla. Laivamatkan aikana voi ihailla tunturimaisemia Suomen, Ruotsin ja Norjan suunnissa. Koltalahdesta on vajaan kolmen kilometrin kävely pyykille.

Rajapyykille pääsee myös kävelemällä 11 kilometrin matkan Mallan luonnonpuiston halki. Matka on haastava, mutta maisemat polun varrella ovat näkemisen arvoiset. Maasto on osittain vaikeakulkuista ja polun poikki risteää puroja, joiden ylitys voi tulva-aikaan olla haastavaa.

Talvella rajapyykille pääsee hiihtäen joko järven jäätä pitkin, tai Mallan luonnonpuiston kesäreittiä mukaillen. Matkaa kertyy kummallakin tavalla kymmenkunta kilometriä suuntaansa. Ladut avataan kevättalvella.

Rajapyykin saa vapaasti kiertää, jos mukana ei ole tullattavia tavaroita. Pohjoismaiden kansalaisilla ei tarvitse olla mukana edes passia.

Lue lisää luontoon.fi sivustolta

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Enontekiön reitit​

Enontekiön reitit

Koe pohjoisten reittien lumo sinulle mieluisimmalla tavalla: kävellen, hiihtäen, meloen tai maastopyörän selässä.

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.