Koe ruskan väriloisto

Alkusyksy on ulkoiluaikaa parhaimmillaan. Ruskan värit hiipivät maisemaan usein jo elokuussa ja syvenevät syksyn edetessä. Mutta varo, syysmyrsky voi tuiskuttaa lunta päälle yllättäen. Ohikiitävyydessä piileekin ruskan taika.

Lähde seikkailulle

Retkeily ja vaellus

Retkeily ja vaellus

Enontekiöllä retkikohteet ja ulkoilureitit eivät varmasti lopu kesken. Tarjolla on reittejä koko perheen päiväretkikohteista vaativiin erämaavaelluksiin – suosituimpana legendaarinen Hetta-Pallas-vaellusreitti.

Maastopyöräily

Enontekiön tunturiylängöillä ja metsämailla voit tehdä elämäsi pyöräretken. Vaihtelevat pyöräilymaastot ovat ainutlaatuisia koko Suomessa.

Mastopyöräily

Hetta-Pallas

Hetta-Pallas

Legendaarinen Hetta-Pallas-vaellusreitti on parhaimmillaan ruska-aikaan. Täällä tunturien läsnäolo tuntuu mahanpohjassa asti.

Saana

Ruska-aikaan kuuluisa Saana-tunturi pukeutuu juhla-asuun. Kilpisjärven kylän kupeessa kohoava jylhälinjainen Saanatunturi on Enontekiölle saapuvan must-retkikohde. Tunturin huipulle kapuaminen on haastava, mutta palkitseva urakka.

Saana

Mallan luonnonpuisto

Mallan luonnonpuisto

Mallan luonnonpuistossa koet ruskan eri värit kauneimmillaan. Mallan polku johdattelee kulkijan jylhistä tunturimaisemista satumetsään ja vesiputouksen juurelle. 

Erämaat

Arktinen erämaa hurmaa ja haastaa kokeneen retkeilijän. Enontekiön kunnan alueella on neljä erämaa-aluetta: Käsivarren, Tarvantovaaran, Pöyrisjärven ja Puljun erämaat. Jokaisella niistä on omaleimainen luontonsa ja luonteensa.

Erämaat

Revontulet

Revontulet

Revontulia näkyy usein jo syksyllä, heti kun illat pimenevät tarpeeksi. Varaa mukaan lämmintä vaatetta, ehkäpä termospullollinen kaakaota ja varaudu elämäsi valonäytökseen.

Majoitu mukavasti

Mökit

Mökit

Varaisitko lomallesi oman tuvan tunturin juurella? Semmoiseen on niin mukava tulla  retkipäivän päätteeksi. Enontekiöltä löytyy mökkejä niin yksinkertaisuutta kuin luksusta arvostavalle.

Leirintä ja caravan

Hyvinvarustetuilla caravan-alueilla on saatavilla monipuolisia palveluita saunasta keittiöön. Osasta alueita löydät paikan myös teltalle.

Leirintä ja caravan

Hotellit

Hotellit

Seikkailu odottaa nurkan takana, mutta hotellin ystävällinen henkilökunta vastaa kaikista mukavuuksista. Hotelleissamme majoitut tasokkaasti erätunnelmasta tinkimättä, sillä ulkoilureiteille pääsee heti hotellin pihasta.

Elämysmajoitukset

Yöpyminen voi jo itsessään olla todellinen elämys! Meillä voit nukkua tunnelmallisessa eräkämpässä, jossa hiljaisuuden rikkoo vain tulen ritinä, tai ihmetellä revontulia lasi-iglussa.

Elämysmajoitukset

Retkeilijän palvelut

Välinevuokraamot

Välinevuokraamot

Haluatko kokeilla sähkö-fatbikea tai koskimelontaa? Yritystemme kattavasta vuokravälinevalikoimasta löydät varusteet pieniin ja suuriin seikkailuihin.

Opastetut retket

Opastetulla retkellä pääset nauttimaan arktisista olosuhteista turvallisesti ja opit lisää alueen ainutlaatuisesta luonnosta. Eräoppaamme vievät sinut niin koko perheen luontoretkelle kuin erämaavaellukselle.

Opastetut retket

Luontokeskukset ja matkailuneuvonta

Luontokeskukset ja matkailuneuvonta

Missä Hetta-Pallas-reitillä voi leiriytyä, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Luontokeskusten matkailuneuvonnasta saat parhaat neuvot retkien suunnitteluun.