Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Koe yötön yö ja Lapin kesä

Kesällä arktinen luonto on runsaimmillaan. Yötön yö herättää loistoonsa lukemattomat tunturikukat, linnut ja eläimet. Enontekiön kesä kutsuu seikkailulle jalan, maastopyörällä tai meloen.

Lähde seikkailulle

Retkeily ja vaellus

Retkeily ja vaellus

Enontekiöllä retkikohteet ja ulkoilureitit eivät varmasti lopu kesken. Tarjolla on reittejä koko perheen päiväretkikohteista vaativiin erämaavaelluksiin – suosituimpana legendaarinen Hetta-Pallas-vaellusreitti.

Maastopyöräily

Enontekiön tunturiylängöillä ja metsämailla voit tehdä elämäsi pyöräretken. Vaihtelevat pyöräilymaastot ovat ainutlaatuisia koko Suomessa.

Maastopyöräily

Melonta

Melonta

Enontekiön nimi tarkoittaa ”suurten jokien synnyttäjää”. Enontekiön erämaissa pääset kokemaan niin rauhallisesti virtaavat joet kuin koskien kuohut.

Lintubongaus

Lintutorneilla näet tyypillisiä Lapin lintuja ja tempaudut mukaan niiden elämään kiihkeässä arktisessa kesässä.

Lintubongaus

Kalastus

Kalastus

Käsivarren Lapin kristallikirkkaiden purojen varrella unohtumaton elämys on taattu kalaonnesta riippumatta.

Erämaat

Arktinen erämaa hurmaa ja haastaa kokeneen retkeilijän. Enontekiön kunnan alueella on neljä erämaa-aluetta: Käsivarren, Tarvantovaaran, Pöyrisjärven ja Puljun erämaat. Jokaisella niistä on omaleimainen luontonsa ja luonteensa.

Erämaat

Kyläkierros

Kyläkierros

Enontekiöllä on 26 kylää, joista jokaisella on omat erityispiirteensä.  Moneenko ehdit tutustua tänä kesänä?

Majoitu mukavasti

Mökit

Mökit

Varaisitko lomallesi oman tuvan tunturin juurella? Semmoiseen on niin mukava tulla  retkipäivän päätteeksi. Enontekiöltä löytyy mökkejä niin yksinkertaisuutta kuin luksusta arvostavalle.

Leirintä ja caravan

Hyvinvarustetuilla caravan-alueilla on saatavilla monipuolisia palveluita saunasta keittiöön. Osasta alueita löydät paikan myös teltalle.

Leirintä ja caravan

Hotellit

Hotellit

Seikkailu odottaa nurkan takana, mutta hotellin ystävällinen henkilökunta vastaa kaikista mukavuuksista. Hotelleissamme majoitut tasokkaasti erätunnelmasta tinkimättä, sillä ulkoilureiteille pääsee heti hotellin pihasta.

Elämysmajoitukset

Yöpyminen voi jo itsessään olla todellinen elämys! Meillä voit nukkua tunnelmallisessa eräkämpässä, jossa hiljaisuuden rikkoo vain tulen ritinä, tai ihmetellä yöttömän yön hehkua lasi-iglussa.

Elämysmajoitukset

Retkeilijän palvelut

Välinevuokraamot

Välinevuokraamot

Haluatko kokeilla sähkö-fatbikea tai koskimelontaa? Yritystemme kattavasta vuokravälinevalikoimasta löydät varusteet pieniin ja suuriin seikkailuihin.

Opastetut retket

Opastetulla retkellä pääset nauttimaan arktisista olosuhteista turvallisesti ja opit lisää alueen ainutlaatuisesta luonnosta. Eräoppaamme vievät sinut niin koko perheen luontoretkelle kuin erämaavaellukselle.

Opastetut retket

Luontokeskukset ja matkailuneuvonta

Luontokeskukset ja matkailuneuvonta

Missä Hetta-Pallas-reitillä voi leiriytyä, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Luontokeskusten matkailuneuvonnasta saat parhaat neuvot retkien suunnitteluun.