Lintutornit

Lintutorneilla näet tyypillisiä Lapin lintuja ja tempaudut mukaan niiden elämään kiihkeässä arktisessa kesässä.

Yrjö Kokko -lintutorni

Hienossa tunturi- ja jokimaisemassa sijaitsevan Yrjö Kokko -lintutornin tulistelupaikalla voit tavata kuukkelin. Kaikkien retkeilijöiden kaveri tulee mielellään jakamaan eväsleipäsi. Tornista käsin voit lintujen lisäksi ihastella Ounas-Pallastunturien jonoa.

Yrjö Kokko -lintutornille Tunturi-Lapin luontokeskuksen risteyksestä tietä 956 Vuontisjärvelle päin 9,5 km. Parasta aikaa bongailla lintuja on huhti-toukokuun aikana, kun ensimmäiset muuttolinnut saapuvat. Tornille vie n. 300m pitkä tie, jota ei suositella autoille. Alueella laavu, tulentekopaikka sekä WC. Osoite on Ounastie 1257, Enontekiö.

Sotkajärvi

Sotkajärvelle on Hetan keskustasta matkaa 18 km Palojoensuuhun päin, torni sijatisee heti tien 93 pohjoispuolella. Osoite on Hetantie 1635, Enontekiö. Pysäköintipaikalla on kota ja tulentekopaikka, alueelta löytyy myös WC. Torni soveltuu myös liikuntarajoitteiselle.

Markkinajänkän lintutorni

Lisäksi lintuja voi bongata Markkinajänkän lintutornissa, joissain yhteyksissä Mannakosken lintutorni, joka sijaitsee noin 6-8 km Karesuvannosta pohjoiseen. Tornille ei ole viittaa, joten hienoista tarkkaavaisuutta vaaditaan oikean risteyksen löytymiseksi. Osoite on Käsivarrentie 4466, Enontekiö. Alueella laavu, tulentekopaikka ja WC.

Osoitteet

Yrjö Kokko -lintutorni
Ounastie 1257, Enontekiö

Sotkajärvi
Hetantie 1635, Enontekiö

Markkinajänkän lintutorni
Käsivarrentie 4466, Enontekiö

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Enontekiön reitit​

Enontekiön reitit

Koe pohjoisten reittien lumo sinulle mieluisimmalla tavalla: kävellen, hiihtäen, meloen tai maastopyörän selässä.

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.