Ruoka ja juoma

Puhdas pohjoinen luonto ja villinä kasvanut ruoka luovat ainutlaatuisia makuja Lapin keittiöön.

Kasvukausi Käsivarren Lapissa on lyhyt, mutta suurimman osan siitä kasvit kylpevät yötkin auringossa

Syksyisin saammekin aromikkaan sadon lähimetsissä kasvaneita sieniä ja pohjoisen marjoja kuten hillaa, mustikkaa ja kaarnikkaa.

Kasvimaan antimista erikoisin on puikulaperuna, Lapin oma perunalajike. Lihoista hienoin on tietenkin poro. Poro saa elää elämänsä vapaana ja etsiä ruokansa tuntureilta. Kirkkaiden tunturijärvien ja jokien vesistä nousee herkullista kalaa. Jos metsästysonni suo, pataan voi päätyä myös hirvi tai riekko.

Näistä aineksista me laitamme sinulle ruokaa suvussa kulkeneilla resepteillä. Älä unohda ostaa paikallisia herkkuja tuliaisiksi tai kotiin vietäväksi!

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Ruoka maistuu hyvältä ulkona, mutta niin se tekee myös ravintolassa retkipäivän jälkeen

Alueemme ravintoloissa nautit illallisen lisäksi hyvistä aamupaloista, lounaista ja kahvihetkistä.

Kilpisjärven ravintolat ja kahvilat

Tundrea

Majoitus ja ravintola | Kilpisjärvi

Tundrea on täyden palvelun lomakeskus Kilpisjärven rannalla, mahtavan Saanan juurella. Ainutlaatuiset: Kilpisjärvi Suomessa – Tundrea Kilpisjärvellä. Tundrealla koet ihmisen pienuuden mukavuuksista tinkimättä.

Käsivarrentie 14188, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut

Majatalo Haltinmaa

Majoitus- ja ravintolapalvelut | Kilpisjärvi

Majatalo Haltinmaa sijaitsee Kilpisjärven kylässä lähellä vaellus- ja hiihtoreittejä. Meille on helppo tulla ja mukava majoittua. Lapintyttö-ravintolan kuuluisa buffetpöytä kutsuu herkuttelemaan. Majatalo Haltinmaan Halti Pub on Kilpisjärven illanviettopaikkojen ykkönen!

Naalikuja 1, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Cahkal Hotel

Hotelli, ravintola ja eräopaspalvelut | Kilpisjärvi

Boutique-hotelli ja ravintola Kilpisjärven lumoavissa maisemissa. Tarjoamme myös e-fatbike-, vapaalasku-, kalastus ja revontuliretket ammattitaitoisen eräoppaan kanssa. Täydellinen valinta elämyshakuisille matkailijoille, jotka haluavat yhdistää lomallaan luontoseikkailut ja ripauksen luksusta.

Revontulentie 4, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Kilpisjärven Retkeilykeskus

Lomakeskus | Kilpisjärvi

Ulkoilijan tukikohta Kilpisjärvellä. Hotellihuoneita, mökkejä ja leirintäalue aivan Saanan juurella. Kahvila-ravintolastamme löydät herkkuja moneen makuun. Meiltä löydät myös ainutlaatuiset Kilpisjärvi-matkamuistot, kartat sekä vuokravälineitä.

Käsivarrentie 14663, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut

Hetan ravintolat ja kahvilat

Hotelli Hetan Majatalo

Majoitus- ja ravintolapalvelut | Hetta

Hetan Majatalo on kestinnyt vieraitaan sydämellä ja ammattitaidolla jo vuodesta 1924 Hetan keskustassa. Lapin vanhin matkailun perheyritys tarjoaa viihtyisää majoitusta ja maankuulun pitopöydän nyt jo neljännessä sukupolvessa. Lämpimästi tervetuloa vieraaksemme!

Riekontie 8, Hetta

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Hotelli Jussan Tupa

Hotelli- ja ravintolapalvelut | Hetta

Tervetuloa Hotelli Jussan Tupaan, lapinkävijän perinteiseen majanpitopaikkaan! Vieraanvarainen hotellimme sijaitsee keskellä Hettaa. Ravintolastamme löydät aitoja lappilaisia herkkuja sekä vaihtoehtoja myös kansainväliseen makuun. Vuokraamme myös mm. moottorikelkkoja ja melontavälineitä. Järjestämme ryhmille tilauksesta erilaisia ulkoiluaktiviteetteja.

Ounastie 140, Hetta

Yrityksen verkkosivut

Kahvila Peura

Kahvila ja maastopyörien vuokraus | Hetta

Kahvila Peura on kodikas ja perheystävällinen ravintola-kahvila ja pyörävuokraamo Tunturi-Lapin luontokeskuksen yhteydessä. Tarjoamme herkullisia pizzoja, vohveleita, kakkuja ja arkisin kotiruokalounasta. Vuokraamme laadukkaita maastopyöriä ja sähköpyöriä. Lisäksi voit tuoda meille oman pyöräsi huoltoon.

Peuratie 15, Hetta

Yrityksen verkkosivut

Muut Enontekiön ravintolat ja kahvilat

Savustamo Tunturikala

Myymälä, kahvila-ravintola | Kuttanen

Tunturikala-kota tarjoaa pysähtyjille taukohetken, herkullista ruokaa ja paikallisia kalatuotteita. Myymälästä löytyy myös ihania matkamuistoja. Myymälämme sijaitsee Käsivarrentien varrella Kuttasessa, kauniilla paikalla Muoniojoen rannalla.

Käsivarrentie 1234, Kuttanen

Yrityksen verkkosivut

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Hotellit

Hotellit

Parasta on juoda aamukahvia rauhassa hyvin nukutun yön jälkeen ja ihailla ikkunan takaa avautuvia maisemia. 

Mökit ja huoneistot

Miltä kuulostaisi tupa tunturin juurella? Vedä villasukat jalkaan ja nauti omasta rauhasta hiihto- tai retkipäivän jälkeen.

Mökit ja huoneistot

Elämysmajoitukset

Elämysmajoitukset

Nukahda revontulien räiskeeseen ja tähtitaivaan tuikkeeseen.