Vapaalasku

Kilpisjärven alue tarjoaa ainutlaatuiset puitteet vapaalaskun harrastamiseen Suomessa. Valloita Suomen suurimpia tuntureita ja laske puuterilunta kaamoksesta yöttömään yöhön.

Suurtunturialueen vuoristomaiset olosuhteet ja maasto tarjoavat monipuolista laskettavaa ja kiivettävää vapaalaskijoille aina lempeistä puuterikentistä jyrkkiin seinämiin ja kuruihin.

Enotekiöllä on pisin luonnonlumikausi. Laskukausi alkaa parhaimmillaan lokakuussa ja kestää jopa Juhannukseen saakka tarjoten upeita kokemuksia erämaaluonnossa. Kaamoksessa voi hiihtää revontulten alla otsalamppujen avulla ja keväällä laskea ympäri vuorokauden.

Suurtuntureilla ja erämaassa laskeminen vaatii kokemusta sekä ymmärrystä olosuhteista ja lumesta. Kilpisjärven aluella kaikki vapaalaskeminen tapahtuu omin lihasvoimin ja alueella ei ole merkittyjä rinteitä tai reittejä ollenkaan. Paras ja turvallisin tapa lähestyä vapaalaskua alueella on kokeneen oppaan johdolla. Kilpisjärven alueen yrittäjät järjestävät opastettuja vapaalaskuretkiä sekä moottorikelkkakyytejä erämaan tuntureille.

Huomiothan nämä

Muista tarkistaa aina ennen retkeä liikkumisrajoitukset luonnonsuojelualueilla ja erämaassa.

Lue lisää luontoon.fi sivustolta

Vapaalasku

Lumivyöryennusteet

Lumivyöryennuste Suomen ja Norjan Ilmatieteen laitosten sivuilta.
Ilmatieteenlaitos.fi
Yr.no


Vapaalaskuretkiä järjestävät yritykset

Cahkal Hotel

Hotelli, ravintola ja eräopaspalvelut | Kilpisjärvi

Boutique-hotelli ja ravintola Kilpisjärven lumoavissa maisemissa. Tarjoamme myös e-fatbike-, vapaalasku-, kalastus ja revontuliretket ammattitaitoisen eräoppaan kanssa. Täydellinen valinta elämyshakuisille matkailijoille, jotka haluavat yhdistää lomallaan luontoseikkailut ja ripauksen luksusta.

Revontulentie 4, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivutYrityksen verkkokauppa

Hetta Huskies

Huskytila ja ohjelmapalvelut | Hetta

Ainutlaatuisia ja vastuullisia elämyksiä huskien kanssa. Tutustu koiriemme elämään, osallistu huskysafarille, moottorikelkka- tai melontaretkelle. Vuokraamme lumikenkiä, suksia, e-fatbike, kajakkeja ja muita ulkoiluvälineitä. Tarjoamme myös elämyksellistä majoitusta huskytilalla.

Hetantie 211, Hetta

Yrityksen verkkosivut

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Kilpisjärvi

Kilpisjärvi

Tarunhohtoinen Kilpisjärvi on pieni ja elinvoimainen kylä Suomen huipulla, lähellä Norjan rajaa. Kylän kaunista järvimaisemaa hallitsevat jylhäpiirteinen Saana ja muut Suomen suurtunturit sekä Norjan puolelta pilkottavat vuorenhuiput.


Kilpisjärvi

Maastokuljetukset

Paikalliset yritykset tarjoavat erilaisia kuljetuspalveluita maastoon ja takaisin. Talvella voit valita moottorikelkkakuljetuksen tunturiin, jos haluat helposti löytää parhaimmat vapaalaskupaikat.

Lue lisää

Maastokuljetukset

Erämaat

Erämaat ja eräpalvelut

Arktinen erämaa hurmaa ja haastaa kokeneen retkeilijän. Paikalliset eräpalvelut johdattavat sinut turvallisesti villin luonnon keskelle.

Lue lisää