Tunturi-Lapin luontokeskus, Hetta

Luontokeskus on oiva paikka aloittaa alueeseen tutustuminen. Tunturi-Lapin luontokeskuksessa saat retkeily- ja matkailuneuvontaa ja voit tutustua Enontekiön luontoon ja kulttuuriin näyttelyiden kautta.

Luontokeskuksen kattava päänäyttely vie matkalle paimentolaissaamelaiseen kulttuuriin ja elämään

Samalla pääsee kurkistamaan myös pohjoisen luonnon erityispiirteisiin. Koet miten ennen elettiin: luonnon ehdoilla vuodenaikojen kierrossa.

Pohjoisen kulkijoita- näyttelyssä ja Yrjö Kokko -kirjastossa tulevat tutuiksi Enontekiöllä kulkeneet tutkimusmatkailijat, kirkonmiehet ja taiteilijat. 8 vuodenaikaa -näyttely kuvaa paikallisen silmin, miltä vuodenajat tuntuvat. Vuosittain järjestetään myös useita vaihtuvia tieto- ja taidenäyttelyitä.

Luontokeskuksesta saat matkailu- ja retkeilyneuvonnan lisäksi myös varaustupien varaukset ja avaimet sekä luvat kalastukseen, metsälle sekä kelkkailuun.

Luontokeskuksen pihalta lähtee useita päiväretkeilyyn soveltuvia reittejä. Talvella voi kiivetä lumikengillä Jyppyrän näköalapaikalle tai suunnata lähiladuille hiihtämään.

Syvennä kokemustasi

Voit varata opastetun kierroksen näyttelyyn max. 30 hengelle hintaan 50 €/tunti/ryhmä. Varaus tulee tehdä vähintään seitsemän päivää ennen vierailua.

Luontokeskuksen auditoriossa voi katsella lyhyitä filmejä alueen luonnosta ja kulttuurista. Nämä maksuttomat esitykset näytetään asiakkaan pyynnöstä. Auditorio toimii myös elokuvateatterina. Kino Hetan ajankohtaisen ohjelman voit tarkistaa tapahtumakalenterista.

Aukioloajat

Tunturi-Lapin luontokeskus on avoinna ympäri vuoden. Ajantasaiset aukioloajat löydät kotisivultamme.

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Enontekiön reitit​

Enontekiön reitit

Koe pohjoisten reittien lumo sinulle mieluisimmalla tavalla: kävellen, hiihtäen, meloen tai maastopyörän selässä.

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.