Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Tunturi-Lapin luontokeskus, Hetta

Luontokeskus on oiva paikka aloittaa alueeseen tutustuminen. Tunturi-Lapin luontokeskuksessa saat retkeily- ja matkailuneuvontaa ja voit tutustua Enontekiön luontoon ja kulttuuriin näyttelyiden kautta.

Luontokeskuksen kattava päänäyttely vie matkalle paimentolaissaamelaiseen kulttuuriin ja elämään

Samalla pääsee kurkistamaan myös pohjoisen luonnon erityispiirteisiin. Koet miten ennen elettiin: luonnon ehdoilla vuodenaikojen kierrossa.

Pohjoisen kulkijoita- näyttelyssä ja Yrjö Kokko -kirjastossa tulevat tutuiksi Enontekiöllä kulkeneet tutkimusmatkailijat, kirkonmiehet ja taiteilijat. Kahdeksan vuodenaikaa -näyttely kuvaa paikallisen silmin, miltä vuodenajat tuntuvat. Vuosittain järjestetään myös useita vaihtuvia tieto- ja taidenäyttelyitä.

Luontokeskuksen pihalta lähtee useita päiväretkeilyyn soveltuvia reittejä. Talvella voi kiivetä lumikengillä Jyppyrän näköalapaikalle tai suunnata lähiladuille hiihtämään.

Voit varata opastetun kierroksen näyttelyyn max. 30 hengelle hintaan 50 €/tunti/ryhmä. Varaus tulee tehdä vähintään seitsemän päivää ennen vierailua.

Luontokeskuksen auditoriossa voi katsella lyhyitä filmejä alueen luonnosta ja kulttuurista. Nämä maksuttomat esitykset näytetään asiakkaan pyynnöstä. Auditorio toimii myös elokuvateatterina. Kino Hetan ajankohtaisen ohjelman tarkistat täältä.

Luontokeskuksesta saat matkailu- ja retkeilyneuvonnan lisäksi myös varaustupien varaukset ja avaimet sekä luvat kalastukseen, metsälle sekä kelkkailuun.

Aukioloajat

Tunturi-Lapin luontokeskus on avoinna ympäri vuoden.

Yhteystiedot

Peuratie 15, 99400 Enontekiö
+358 0206 39 7950
tunturi-lappi@metsa.fi

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Enontekiön reitit​

Enontekiön reitit

Koe pohjoisten reittien lumo sinulle mieluisimmalla tavalla: kävellen, hiihtäen, meloen tai maastopyörän selässä.

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.