Talvireitit

Erämaalatu johdattaa kulkijan kohti koskematonta tunturiylänköä. Perässä ahkio, edessä vapaus.

Valitsitpa sukset, lumikengät tai fatbiken, Enontekiöltä löytyy talvireittejä lyhyistä iltalenkeistä viikkojen vaelluksiin

Hoidetut latuverkostot ja merkityt talvireitit keskittyvät Hetan, Kilpisjärven ja Yli-Kyrön alueille. Kevättalvisin hankikannon aikaan retkeilijä voi valita reittinsä vapaasti erämaassa, kunhan suunnistustaidot ovat kunnossa.

Pakkaa mukaan termos kuumaa juomaa, kartta ja lämmintä vaatetta – seikkailu odottaa.

Vuokravälineillä tunturiin

Haluatko kokeilla sähkö-fatbikea tai liukulumikenkäilyä? Unohtuivatko sukset kotiin tai tuntuuko ahkion raahaaminen etelästä turhan työläältä? Yritystemme kattavasta vuokravälinevalikoimasta löydät varusteet pieniin ja suuriin seikkailuihin.

Enontekiön talvireitit

Hiihtoladut

Hiihtoladut

Enontekiöllä on latuja ja hiihtovaellusreittejä satoja kilometrejä. Latuverkoston erityispiirteenä on avotunturissa kulkevien hoidettujen latujen määrä. Erämaaladut vievät talvivaeltajan aina Haltin juurelle asti.

Lumikenkäreitit

Talvipolkuja pitkin pääset ihastelemaan lumisia maisemia, bongaamaan revontulia ja tunnelmoimaan leirinuotion ääreen. Lumikengät tarjoavat talvisaikaan täydellistä luonnossa liikkumisen vapautta.

Lumikenkäreitit

Talvipyöräily

Talvipyöräily

Monet Enontekiön talvireiteistä ovat myös pyöräilijöiden käytettävissä, halusitpa kokeilla helppoa retkeä järven jäällä tai vaativampaa reittiä erämaassa. Hankikantoaikaan fatbiken renkaat rullaavat minne retkeilijä ikinä mieliikin.

Retkelle oppaan kanssa

Opastetulla retkellä pääset nauttimaan arktisista olosuhteista turvallisesti ja opit lisää alueen ainutlaatuisesta luonnosta. Eräoppaamme vievät sinut moottorikelkkasafareille, hiihtovaelluksille syvälle erämaahan, parhaille vapaalaskupaikoille tai vaikkapa koko perheen lumikenkäretkelle.

The Lapland Connection / Visit Kilpisjärvi

Ohjelmapalvelut | Kilpisjärvi

Kilpisjärven huippuelämykset yhdestä osoitteesta ympäri vuoden. Palveluksessasi Martti ja Sinikka Niskanen. Me viemme sinut löytämään luontosi ja kerromme sinulle seudun tarinat. Tule retkelle kanssamme!

Pulmusentie 4 B 3 Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Yläperän safarit

Poroajelut & porotilavierailut | Kilpisjärvi

Olemme perheyritys Kilpisjärveltä Saana-tunturin juurelta. Tuotamme poroajeluja sekä muita autenttisia ohjelmapalveluita liittyen poronhoidon historiaan, saamelaiseen kulttuuriin ja samalla oman perheen historiaan. Kuulumme vanhaan porosaamelaissukuun joka on harjoittanut elinkeinoa käsivarren alueella jo useiden sukupolvien ajan.

Harjuntie 15, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut

Hetta Huskies

Huskytila | Hetta

Ainutlaatuisia ja vastuullisia elämyksiä huskien kanssa. Tutustu koiriemme elämään, osallistu huskysafarille, moottorikelkka- tai melontaretkelle. Vuokraamme lumikenkiä, suksia, e-fatbike, kajakkeja ja muita ulkoiluvälineitä. Tarjoamme myös elämyksellistä majoitusta huskytilalla.

Hetantie 211, Hetta

Yrityksen verkkosivut

Näkkälän kala ja poro

Ohjelmapalvelut | Näkkälä

Joskus on hyvä irrottautua arjesta ja kokea jotain aivan uutta! Miltä kuulostaisi poroajelu pienessä saamelaiskylässä tai vaikkapa jääverkkokalastusta paikallallisen kalastajan kanssa, porokyydillä tietenkin? Meiltä saat juuri sinulle räätälöidyn ohjelmapalvelupaketin edullisin hinnoin Lapin erämaan ympäröivässä Näkkälässä. Näkkälän Kala ja poro Oy on perheyritys, joka tarjoaa monia ohjelmapalveluita, joista sinä voit rakentaa ainutlaatuisen kokonaisuuden juuri sinulle. Tule siekin tutustumaan meihin ja meidän poroihin!

info@nakkalankalajaporo.com

Lapland Hide

Ohjelmapalvelut ja helikopterilennot | Kilpisjärvi

Lapland Hide tarjoaa kokonaisvaltaisia erämaaelämyksiä. Korkeatasoinen eräkohde tarjoaa upeat puitteet kalastukseen, metsästykseen, eräretkeilyyn, revontulimatkailuun tai vaikkapa merkkipäivien viettoon. Osaavat oppaat, ammattikokit, tasokas majoitus ja eksoottiset kyyditykset takaavat matkailijoille ainutlaatuisen kokemuksen.

Ahmapolku 15, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut

Kilpissafarit

Ohjelmapalvelut & välinevuokraus | Kilpisjärvi

Kilpissafarit tarjoaa opastetut retket Käsivarren alueella paikallisten oppaiden matkassa ja vuokravälineet ikimuistoisille omatoimiretkille. Kauttamme pääset Käsivarren parhaille rautuvesille Luohtojärven kalastustukikohdalle tai yöpymään erämaassa revontulia ihastellen. Vuokraamon laajasta valikoimasta löydät muun muassa moottorikelkkoja, sähköpyöriä ja muita alueella tarvittavia retkeilyvarusteita.

Tsahkalluotkantie 14, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut

Lapland Hotels Hetta

Majoitus- ja ravintolapalvelut | Hetta

Rauhallinen, kokoustajien ja luontoaktiviteetteja harrastavien suosima hotellimme sijaitsee Hetan keskustan tuntumassa kauniin Ounasjärven rannalla. Monipuolisiin palveluihimme sisältyy tasokas maisemaravintola ja laaja valikoima vuokravälineitä ulkoiluun. Meiltä saat myös autonsiirrot ja venekuljetukset Hetta-Pallas-reitille.

Ounastie 281, Hetta

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Näkkälä Adventures

Eräopas- ja ohjelmapalvelut | Hetta

Opastukset - eksytykset - elämykset. Järjestämme kaiken, mitä erämaareissusi vaatii onnistuakseen, ympäri vuoden. Tarjoamme erämaakuljetukset, safarit, opastetut retket, laajan valikoima vuokravälineitä ja elämykselliset majoitukset tukikohdaksi retkillesi.

Ounastie 44, Hetta

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Vilu Arctic Experience

Opastetut luontoretket ja Glamping

Järjestämme erilaisia luontoretkiä tuntureiden ja erämaiden ympäröimänä. Glamping-majoituksessa voit kokea Lapin luonnon viettämällä yön mukavasti luksusteltassa perinteisillä erähenkisillä mukavuuksilla.

Tuolpajärventie 10, Vuontisjärvi

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Roimaelämys

Opaspalvelut | Hetta

Haluamme tarjota elämyksiä, jotka koostuvat pienistä yksinkertaisista asioista ja joissa korostuu paikallisuus ja luonnon läheisyys, hyviä eväitä unohtamatta. Meille Roimaelämyksessä on tärkeätä yhdessä tekeminen, sosiaalisuus, uuden oppiminen ja turvallisuus.

Ounastie 270, Hetta

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Saivaara-mökit

Majoitus- ja ohjelmapalvelut | Kilpisjärvi

Erinomaiset puitteet Lapin lomalle tarjoaa täysvarustetut Saivaara-mökit. Upeat näköalat, sijainti Kilpisjärvellä lähellä kylän palveluita ja isäntäparin järjestämät tunturiretket. Tervetuloa!

Harjutie 21, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut

Arctic Wilderness Guide

Kalastus ja opaspalvelut | Kilpisjärvi

Arctic Wilderness Guide tarjoaa elämyksiä kalastuksen parissa ja vie sinut parhaille ottipaikoille. Kanssamme voit viettää päivän pilkkien lumisessa Käsivarren erämaassa tai perhokalastaen suurharjuksia- ja rautuja kumiveneen avustuksella. Tule kokemaan Lapin taika yksi heitto kerrallaan!

Skierrikuja 1, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käytön. Lue lisää tietosuojastamme.