Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Lumikenkäreitit

Kevättalvisin hankikannon aikaan lumikengillä pääsee lähes minne vaan – kunhan suunnistustaidot ovat hallussa. Varaa mukaan kartta, kompassi, evästä ja lämmintä vaatetta.

Kevättalvisin hankikannon aikaan lumikengillä pääsee lähes minne vaan - kunhan suunnistustaidot ovat hallussa

Varaa mukaan kartta, kompassi, evästä ja lämmintä vaatetta. Talvipolkujen lisäksi sulan maan retkeilyreittejä voi hyödyntää lumikenkäillessä. Huomaa kuitenkin, että reittimerkinnät voivat olla osin lumen alla.

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Suositellut reitit Hetassa

Jyppyrän talvipolku 2 km

Jyppyrän talvipolku
2 km

Reitti kapuaa Jyppyrän näköalakodalle. Huipulla voi ihailla näköalaa Ounastunturien suuntaan, ja kirkkaina iltoina revontulia. Reitti on lyhyt, mutta vaatii suuren korkeuseron vuoksi kohtuullista kuntoa. Reitin lähtöpiste on Tunturi-Lapin luontokeskuksen pihassa.

Pyhäkeron talvipolku
17 km

Talvipolku vie Ounasjärven yli Pyhäkeron autiotuvalle. Tuvalla voit pitää evästauon tai leiriytyä sinne yöksi. Kevättalvisin tuvan yhteydessä on latukahvila. Reitti on korkeuserojen vuoksi keskivaativa. Reitille pääsee useista kohdista Hetan kylältä, esimerkiksi venesatamasta tai Tunturi-Lapin luontokeskukselta.

Pyhäkeron talvipolku 17 km

Suositellut reitit Kilpisjärvellä

Tsahkaljärven talvireitti 2 km

Tsahkaljärven talvireitti 2 km

Reitti johdattaa retkeilijän suositulle Tsahkaljärven laavulle. Järven rannassa olevalla laavulla voi nauttia eväitä Saana-tunturin siluettia ihaillen. Suhteellisen helppo reitti sopii koko perheen retkikohteeksi, mutta reitillä on jonkin verran korkeuseroa. Tsahkaljärveltä matkaa voi jatkaa Kalottireitin huoltouraa pitkin. Seuraavalle tuvalle on matkaa noin 11 kilometriä suuntaansa. Reitti lähtee Kilpisjärven luontokeskuksen parkkipaikalta.

Saanan valloitus 8 km

Reitti tarjoilee lumisia tunturimaisemia parhaimmillaan. Yli tuhannen metrin korkeuteen Saanan huipulle kapuaminen vaatii hyvää kuntoa, mutta on varmasti vaivan arvoista. Varaudu tuuleen ja tuiskuun avotunturissa. Reittimerkinnät saattavat myös peittyä lumeen, joten varaudu suunnistamaan itse. Jos näkyvyys on huono esimerkiksi kovan lumisateen vuoksi, retki kannattaa jättää toiseen päivään. Reitin alkupäässä on kota, jossa voi lämmitellä ja syödä eväitä. Reitti lähtee Kilpisjärven Retkeilykeskukselta.

Saanan valloitus 8 km