Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Hengitä maailman puhtainta ilmaa ja koe ympärilläsi tunturimaiseman avaruus. Alueen reitit johdattavat retkeilijän ympäri vuoden läpi uskomattoman luonnon.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vaihtelevissa maastoissa kuvaukselliset näkymät seuraavat toinen toisiaan. Puistossa on paljon taukopaikkoja ja autiotupia sekä talvisin laaja latuverkosto.

Vuosittain puistossa käy noin puoli miljoonaa retkeilijää. Kansallispuisto tarjoaa elämyksiä koko perheelle, aloittelevista retkeilijöistä karaistuneisiin eränkävijöihin. Reitit sopivat vuodenajasta riippuen patikointiin, maastopyöräilyyn, polkujuoksuun, hiihtoon ja lumikenkäilyyn.

Kansallispuistossa on merkittyjä kesäreittejä yhteensä 350 km ja hiihtoreittejä yli 500 km. Alueella on 18 erilaista merkittyä luontopolkua pituudeltaan 1–17 km, neljä pitkää vaellusreittiä väliltä 50–72 km ja Tunturi-Lapin taival -reitistö.

Pallas-Yllästunturin alueelle johtaa teitä useasta suunnasta. Hyviä lähtöpisteitä retkelle ovat Enontekiön puolella esimerkiksi Hetta, Yli-Kyrö ja Hietajärvi.

Lue lisää luontoon.fi sivustolta

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Enontekiön reitit​

Enontekiön reitit

Koe pohjoisten reittien lumo sinulle mieluisimmalla tavalla: kävellen, hiihtäen, meloen tai maastopyörän selässä.

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.