Metsästys

Enontekiöläinen ja luonto ovat erottamattomat. Osa toimeentulosta saadaan suoraan luonnosta, kuten jo tuhansia vuosia sitten. Tule mukaan vaanimaan päivällistä.

Saalista jäljestäessään ihminen unohtaa työasiat ja muun toissijaisen. Enontekiöltä löydät laajat, haasteelliset metsästysmaat, jotka ulottuvat koivu- ja mäntymetsiköistä avarille tuntureille.

Metsähallituksen lupia voi kysellä Tunturi-Lapin luontokeskuksesta. Ulkopaikkakuntalaisille on varattu vuosittain vahvistettava kiintiö riekonmetsästyslupia.

Helppo tapa lähteä erälle ovat paikallisten yritysten järjestämät metsästysretket. Ammattitaitoisen oppaan kanssa tunturiluonnosta ja riistanpyynnistä oppii varmasti uutta niin aloitteleva kuin kokenut eränkävijä.

Huomioi tämä

Muista, että erämaa on paikallisten ihmisten toinen koti. Toivotamme vieraat tervetulleeksi, kunhan et aiheuta vaaraa tai häiriötä muille.

Pyyntiluvat

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Metsästysretkiä järjestävät yritykset

Näkkälä Adventures

Eräopas- ja ohjelmapalvelut | Hetta

Opastukset - eksytykset - elämykset. Järjestämme kaiken, mitä erämaareissusi vaatii onnistuakseen, ympäri vuoden. Tarjoamme erämaakuljetukset, safarit, opastetut retket, laajan valikoima vuokravälineitä ja elämykselliset majoitukset tukikohdaksi retkillesi.

Ounastie 44, Hetta

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkosivut

Saivaara-mökit

Majoitus- ja ohjelmapalvelut | Kilpisjärvi

Erinomaiset puitteet Lapin lomalle tarjoaa täysvarustetut Saivaara-mökit. Upeat näköalat, sijainti Kilpisjärvellä lähellä kylän palveluita ja isäntäparin järjestämät tunturiretket. Tervetuloa!

Harjutie 21, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.

Kulttuurikohteet ja nähtävyydet

Enontekiöllä kohtaavat vanhat kulkureitit, ihmiset ja tarinat sekä erilaiset paikalliskulttuurit. Käyntikohteissamme voit tutustua Käsivarren Lapin historiaan, ihmisiin, tapoihin ja luontoon.

Kulttuurikohteet ja nähtävyydet