Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Jyppyrän polku ja näköalapaikka

Jyppyrä on noin 400 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava vaara Hetan kylän kupeessa. Sen laelta näet koko Pallas-Ounastunturien muodostaman tunturiketjun. Jyppyrälle kiipeäminen on todellinen ”must” Hetan vierailulla.

Erikoiset luonnonmuodostelmat olivat muinaisille enontekiöläisille henkien palvontapaikkoja. Sellainen on ollut myös Jyppyrä, mikä on helppo uskoa.

Maisemat vaaran laelta Pyhäkerolle ja kansallispuistoon ovat pakahduttavan kauniit. Tunturi-Lapin luontokeskuksen pihalta lähtee huipulle merkitty luontopolku, jonka varrella voit tutustua Jyppyrän kulttuurihistoriaan. Polun pituus on edestakaisin 1,8 km, ja nousua tulee 90m.

Huipulla on näköalakota, jossa voit istua puhdasta ilmaa hengittäen ja vaikka paistaa makkaraa. Myös hettalaiset tulistelevat täällä mielellään.

Tarkemmat tiedot polusta

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Enontekiön reitit​

Enontekiön reitit

Koe pohjoisten reittien lumo sinulle mieluisimmalla tavalla: kävellen, hiihtäen, meloen tai maastopyörän selässä.

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.