Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Enontekiön Kotiseutumuseo

Kotiseutumuseon rakennukset kuvastavat enontekiöläistä asutusta 1900-luvun alussa. Alueen historia on kuitenkin paljon pidempi, sillä museon paikalla on asuttu jo 5000–7000 vuotta sitten.

Kotiseutumuseolta on upeat maisemat Ounasjärvelle ja Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Siellä on mukana poiketa kahvilla aistimassa tunnelmaa, syömässä eväitä tai ihailemassa maisemia.

Päärakennuksena toimii Hätäsen talo joka on siirretty Raattaman kylästä, ja se on alun perin rakennettu 1800-luvun loppupuolella. 

Museoalueelle on siirretty myös Ylikyröstä 1920-luvulta Vieno Kyrön pirtti ja 1700-luvulta liima-aitta, jota käytettiin liiman valmistamiseen poron sarvista. Lisäksi alueelle on tuotu ennen sotia rakennettu navetta Kittilän Kaukosesta ja vuonna 1937 rakennettu savusauna Enontekiön Muotkajärveltä. Vieno Kyrön pirtissä on näytteillä myös esineistöä.

Aukioloajat

Kotiseutumuseon pihapiiri on avoinna

25.6. – 10.8.2024
ti-pe klo 12-18
la klo 12-16

Kotiseutumuseo sijaitsee Hetan keskustasta kolme kilometriä itään päin kohti Vuontisjärveä osoitteessa Ounastie 437, Enontekiö.

Tapahtumat

Museolla järjestetään kesäisin paljon erilaisia tapahtumia.

 

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Enontekiön reitit​

Enontekiön reitit

Koe pohjoisten reittien lumo sinulle mieluisimmalla tavalla: kävellen, hiihtäen, meloen tai maastopyörän selässä.

Matkailuneuvonta

Onko Hetta-Pallas-reitillä vielä lunta, kuinka pitkä matka on Saanan huipulle, mistä voin vuokrata fatbiken? Matkailuneuvonta auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi.

Matkailuneuvonta

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Meillä on puhdas ilma, kirkkaat vedet sekä tilaa olla ja hengittää. Kun liikut Enontekiöllä, muista aina, että vaikka ympäristö saattaa näyttää autiolta, se on täynnä elämää. Liikut toisten kotona: ihmisten, eläinten ja kasvien.