Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Norja

Pohjois-Norjan vuonot, vuoret ja Jäämeri odottavat vain parin tunnin ajomatkan päässä Enontekiöltä.

Unohda valtakunnanrajat - koe Kilpisjärvi ja Lyngenfjord tai Hetta ja Alta yhdellä lomalla

Kolmen valtakunnan rajalla kansainvälisyys on osa paikallisten arkea. Olit sitten roadtripilla, mökkilomalla tai etsit välietappia matkalla Norjaan, täällä voit nähdä Suomen tunturiylängöt ja Norjan tyrskyävät rannikot samalla reissulla.

Kilpisjärveltä käsin Lyngenfjordin matkailualue on vain kivenhoiton päässä. Rannikkoseudulla näet jylhiä vuoria, syviä vuonoja ja perinteikkäitä kyliä. Alueella voi harrastaa monipuolisesti muun muassa retkeilyä, maastopyöräilyä, hiihtoa ja vapaalaskua. 

Hetasta matka jatkuu kohti Altan rannikkokaupunkia läpi loivapiirteisten avarien tunturiylänköjen. Matkalla kannattaa pysähtyä Kautokeinon kylässä, jossa myös paikalliset käyvät usein ostoksilla.

Schengen-maiden kansalainen saa ylittää Norjan ja Suomen välisen rajan vapaasti, kunhan mukana ei ole tullattavaa tavaraa.

 

Kuvat tällä sivulla: Visit Lyngenfjord

Visit Lyngenfjord

Teemme yhteistyötä Pohjois-Norjan Lyngenfjordin matkailualueen kanssa. Tutustu rajat ylittävän matkailualueen esitteeseen alla olevasta linkistä.

 

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Lisää vinkkejä matkasi suunnitteluun

Kilpisjärvi

Kilpisjärvi

Tarunhohtoinen Kilpisjärvi on pieni ja elinvoimainen kylä Suomen huipulla, lähellä Norjan rajaa. Kylän kaunista järvimaisemaa hallitsevat jylhäpiirteinen Saana ja muut Suomen suurtunturit sekä Norjan puolelta pilkottavat vuorenhuiput.

Hetta

Aivan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa ja Ounasjärven rannalla sijaitseva Hetan kirkonkylä on kuuluisa paikallisesta tunnelmastaan. Enontekiön hallinnollinen keskus, Hetta, on loistava tukikohta monenlaiselle luontotekemiselle ja elämykselle.

Hetta

Saapuminen

Saapuminen

Enontekiön matkakohteisiin pääset sekä julkisilla kulkuvälineillä että omalla autolla monesta suunnasta. Julkisen liikenteen yhteydet vaihtelevat sesongin mukaan.