Sivustoa päivitetään, pahoittelut häiriöistä. | The site is being updated, sorry for any inconvenience.

Suunnistusilta

21.09.2022 18:00

21.09.2022 20:00
Tervetuloa Tunturi-Lapin luontokeskuksen suunnistusiltaan Tunturi-Lapin luontokeskukseen oppimaan uutta tai kertaamaan vanhaa suunnistuksen parissa.

Ovatko eranto, pummi, hajonta, EMIT ja käyräväli tuttuja juttuja vai pelkästään outoja, merkityksettömiä sanoja muiden joukossa?

Suunnistusta on monenlaista. Kartanlukutaito ja oikeanlainen kompassin käyttö ovat hyviä perustaitoja osata, oli sitten lähdössä kiertämään iltarasteja, vaeltamaan erämaahan, etsimään uusia marjastuspaikkoja, geokätköilemään tai vaikkapa tutustumaan vieraaseen kaupunkiin. Suunnistusillan aikana tutustutaan suunnistuksen saloihin Metsähallituksen asiakasneuvoja Jaska Vepsäläinen johdolla. Harjoitellaan yhdessä kompassin ja kartan yhteiskäyttöä, kerrataan erilaisten karttojen erityspiirteitä ja tutustutaan erilaisiin tapoihin kehittää omia suunnistustaitojaan.

Päivän päätteeksi on mahdollisuus harjoitella opittuja taitoja Jyppyrän maastossa ohjatusti tai omatoimisesti. Varaudu säänmukaisella varustuksella ja halutessasi omalla kompassilla.

Vapaa pääsy.