Käsityömyymälät

Ota täältä mukaasi jotain, jota koskettaessasi olet jälleen Enontekiöllä.

Enontekiöllä kädentaidot kukoistavat

Matkamuistoksi kannattaa ostaa paikallista taidokasta käsityötä ja pohjoisia herkkuja.

Meillä tehdään perinteisiä käsitöitä, kuten koruja hopeasta tai poronluusta, kestäviä kuksia ja puukkoja, mutta myös modernimpaa käsityötä, joka sekin ammentaa paikallisesta kulttuurista ja ympäristöstä.

Niiden lisäksi arktisista marjoista keitetyt hillot tai poronliha ovat makunystyröitä helliviä, varmasti arvostettuja tuliaisia tunturien maasta.

Käsitöitä ja paikallisia tuotteita on myynnissä käsityöläisten omissa myymälöissä, luontokeskuksissa ja majoitusyrityksissä.

JAA SEIKKAILUSI

#enontekiolapland

Käsityömyymälät

Aitoja ja paikallisesti valmistettuja tuotteita löydät seuraavista kaupoista ja käyntikohteista

Hetta Silver

Käsityömyymälä | Hetta

Hetta Silver on Enontekiön vanhin hopeapaja ja käsitöiden erikoisliike, jonka erikoisuutena ovat Lappi-aiheiset korut. Myös matkapuhelintarvikkeita, patterit ja pattereidenvaihdot, korujen korjaukset ja kiillotukset. Yksityisessä kotiseutumuseossa voit kokea paikallishistorian havinaa.

Ruijantie 15, Hetta

Yrityksen verkkosivut

Kilpisjärven Retkeilykeskus

Lomakeskus | Kilpisjärvi

Ulkoilijan tukikohta Kilpisjärvellä. Hotellihuoneita, mökkejä ja leirintäalue aivan Saanan juurella. Kahvila-ravintolastamme löydät herkkuja moneen makuun. Meiltä löydät myös ainutlaatuiset Kilpisjärvi-matkamuistot, kartat sekä vuokravälineitä.

Käsivarrentie 14663, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut

Matkamuistoja ja käsitöitä löydät myös näistä yrityksistä

Vie tuliaisiksi jotain paikallisesti valmistettua.

Lapland Hotels Kilpis

Hotelli- ja ravintolapalvelut | Kilpisjärvi

Lapland Hotels Kilpis on seikkailijoiden, kalastajien ja vaeltajien tukikohta, ympärillä maamme korkeimmat tunturit. Perinteikäs hotellimme sijaitsee upeissa maisemissa Kilpisjärven rannalla, Saanan tuntumassa. Monipuolisiin palveluihimme sisältyy tasokas maisemaravintola ja laaja valikoima vuokravälineitä ulkoiluun.

Käsivarrentie 14206, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Tunturihotelli Vuontispirtti

Majoitus- ja ravintolapalvelut | Yli-Kyrö

Legendaarinen tunturihotelli tarjoaa tukikohdan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston laidalla niin kevättalven hiihtäjille kuin ruskaretkeilijöille. Majoitusta myös huoneistoissa, retkeilymökeissä ja caravan-alueella.

Vuontispirtintie 267, Yli-Kyrö

Yrityksen verkkosivut

Lapland Hotels Hetta

Majoitus- ja ravintolapalvelut | Hetta

Rauhallinen, kokoustajien ja luontoaktiviteetteja harrastavien suosima hotellimme sijaitsee Hetan keskustan tuntumassa kauniin Ounasjärven rannalla. Monipuolisiin palveluihimme sisältyy tasokas maisemaravintola ja laaja valikoima vuokravälineitä ulkoiluun. Meiltä saat myös autonsiirrot ja venekuljetukset Hetta-Pallas-reitille.

Ounastie 281, Hetta

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Hotelli Hetan Majatalo

Majoitus- ja ravintolapalvelut | Hetta

Hetan Majatalo on kestinnyt vieraitaan sydämellä ja ammattitaidolla jo vuodesta 1924 Hetan keskustassa. Lapin vanhin matkailun perheyritys tarjoaa viihtyisää majoitusta ja maankuulun pitopöydän nyt jo neljännessä sukupolvessa. Lämpimästi tervetuloa vieraaksemme!

Riekontie 8, Hetta

Yrityksen verkkosivut
Yrityksen verkkokauppa

Arctic Land Adventure

Mökkimajoitus | Kilpisjärvi

Kilpisjärven Tunturimajojen 6 mökkiä sijaitsevat Kilpisjärven parhaalla paikalla tarjoten näkymät majesteettiselle Saanatunturille. Kolme mökeistä sopii myös lemmikeille.

Käsivarrentie 12411, Kilpisjärvi

Yrityksen verkkosivut

Haluaisitko tietää lisää elämästä Käsivarren Lapissa?

Tutustu kulttuuriin, perinteisiin ja tarinoihin ja syvennä tietämystäsi pohjoisesta

Kulttuuri & perinteet

Kulttuuri & perinteet

Enontekiöläistä kulttuuria ei ole ilman enontekiöläistä luontoa. Luontaistalous, paimentolaiskulttuuri ja saamelainen elämäntapa näkyvät Enontekiön arjessa ja perinteissä. 

Tarinat

Tutustu tarinoihin, joita kertovat enontekiöläiset ja Enontekiön kävijät ja kurkkaa sisälle Käsivarren Lapin elämään.

Tarinat

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käytön. Lue lisää tietosuojastamme.