Tapahtumat

Sukella sisään paikalliseen elämään ja kulttuuriin Enontekiöllä pidettävien tapahtumien kautta. Nappaa kalenterista mielenkiintoista menoa lomallesi.

Kirjailijavierailu- Tony Mannela

Enontekiön kirjasto

02.12.2021 klo 17:30 – 18:30

Read more

A Riveder le Stelle -oopperaa elokuvateatterissa

Kino Hetta, Tunturi-Lapin luontokeskus

30.12.2021 klo 14:00 – 17:30

Read more

Vuosittaiset päätapahtumamme

Merkkaa muistiin ja varaa samalle ajalle vähän pidempikin pohjoisen loma. 

Hetan musiikkipäivät 11.-17.4.2022

Musiikin ja pohjoisen luonnon ainutlaatuinen yhdistelmä, Hetan Musiikkipäivät, tarjoaa korkeatasoisia kulttuurielämyksiä Enontekiöllä ja Pohjois-Kalotilla. Esitykset tuodaan lähelle kuulijaa, oli konserttipaikkana sitten autiotupa tai kirkko. Pääsiäisviikolle ajoittuva festivaali on EU:n pohjoisin kirkko- ja klassisen musiikin tapahtuma. Alueen kulttuuria elävöitetään konserteilla myös muina vuodenaikoina.

Hetan musiikkipäivät 11.-17.4.2022

Vain 2 kalaa- pilkkitapahtuma toukokuussa

Vain 2 kalaa- pilkkitapahtuma toukokuussa

Kilpisjärvellä onnistuu pilkkikisojen järjestäminen toukokuussakin, sillä jäät lähtevät vasta kesäkuussa. Pilkkiminen on suosittu harrastus Enontekiöllä, mutta tähän hauskasta tunnelmasta tunnettuun tapahtumaan tullaan kauempaakin.

Hetan Marianpäivät

Marianpäivät on saamelaisille tärkeä tapahtuma, jonka perinne on alkanut jo 1500-luvulla. Tapahtuma kokoaa osallistujia ja esiintyjiä eripuolelta saamelaisaluetta. Ohjelmassa on mm. käsityömarkkinat, erilaisia kulttuuriesityksiä sekä suopunginheitto kilpailu. Tapahtuman järjestelyistä vastaa paikallinen saamelaisyhdistys Johhti Sápmelaččat ry.

Hetan Marianpäivät​

Enontekiön pilkkiviikko

Enontekiön pilkkiviikko

Pilkkiminen on suosittu ajanviete Enontekiöllä ja kylien omista kilpailuista on syntynyt Enontekiön pilkkiviikko joka pidetään aina huhtikuun lopulla. Kisojen järjestäjinä toimivat yrilaiset yhdistykset kyläyhdistyksistä metsästysseuroihin.

Väärtipäivät

Enontekiön kotiseutu- ja mökkiläistapahtuma, joka järjestetään elo-syyskuussa. Päivien aikan esitellään kunnan palveluista sekä monenlaista osaamista Enontekiöltä. Ohjelmaan kuuluu markkinat ja erilaisia kulttuuririentoja. Myös lapsille ja nuorille on oma ohjelmansa.

Väärtipäivät

Kilpisjärven liikuntajuhannus

Kilpisjärven liikuntajuhannus

Perinteisesti kesän Kilpisjärvellä aloittaa, mikäpä muukaan kuin hiihtokilpailu!
Liikuntajuhannuksen ohjelmaan kuuluu tunturisuunnistus, Saanan saapassankari -kisa, Saanan vuorijuoksu sekä Kilpisjärven juhannushiihto, joka on järjestetty jo 70 kertaa. Asiaan kuuluu myös juhannuskokko sekä erilaiset iltaohjelmat.

Käytämme sivustollamme evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käytön. Lue lisää tietosuojastamme.